DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: zat. Simone Hand (06-15211021), zon. Frank Hand (06-53890680) Agenda: Vrijwilligersavond 12 april Programma: handbal | voetbal Uitslagen: handbal | voetbal

Kwiek’78 – De Valken 2-2 (2-1)

Helblauwe luchten, een schraal winterzonnetje en weinig wind. Behalve het veld, was er weinig aan te merken op de omstandigheden voor het duel tussen Kwiek en Valken. Valken diende in dit duel te herstellen van de zeperd tegen HSV en Kwiek was met 2 overwinningen juist vol zelfvertrouwen aan de dag begonnen.

Valken en Kwiek. Vrienden zullen het nooit worden vrees ik. Het 1e duel eerder dit seizoen kende een opvallend verloop met een voor Valken goede afloop. Kwiek voelde zich toen misdeeld door meerdere uitsluitingen en een (onterecht) afgekeurde goal. Valken kon zijn borsten dus natmaken en dat bleek niet voor niets.

Maar goed, eerst de huishoudelijke mededelingen. Het zit coach Vriend niet mee in deze fase van de competitie. Aanvoerder Mark ontbrak wederom vanwege fysieke ongemakken. Hij was in tegenstelling tot afgelopen wedstrijd nu wel aanwezig om zodoende u een schriftelijk rapport te kunnen geven. Ook Rahim kon nog niet spelen vanwege een onwillende hamstring (daarover straks meer). Nobi viel af in de warming-up met pijn in de heup, Mark Borst is aan het terugkomen, maar kon vandaag ook nog niet spelen. Rick keerde zaterdag terug van een week wintersport en zat nog in skihouding op de bank. Pff, ik denk dat ik hiermee de lijst klaar heb. Jos en Ruud waren namelijk na lang blessureleed wel fit genoeg om te starten. Een kleine meevaller dus voor coach Vriend.

Kwiek was duidelijk van plan zijn gram te halen voor de 3-1 nederlaag in Hem. Het gaat te ver om de Avenhorners een schopploeg te noemen, maar veel Valken benen moesten het gisteren ontgelden. De scheidsrechter trad in de 1e helft hier niet tegenop waardoor voortdurend ‘nieuwe’ grenzen werden opgezocht. De 2e helft kwam hier verandering in, maar dat was voor een enkele Valkenspeler al te laat.

Kwiek bezit ook veel enthousiasme en bevlogenheid in het spel, wat weer als positief mag worden omschreven. Zij waren dan ook niet onder de indruk van de goede start van Valken. Een perfecte aanval over rechts met Bart en Jos in de hoofdrol eindigde bij Michiel die de bal achter het standbeen bij de 1e paal intikte. Even later had Joost de 0-2 op zijn schoen, maar zijn inzet was te slap. Even later viel Bart uit met een ogenschijnlijk ernstige knieblessure. Directe aanleiding voor de blessure was onnodig doortrappen nadat er nota bene al gefloten was. De onfortuinlijke Bart werd door ondergetekende naar het ziekenhuis gebracht. Een diagnose kan ik u helaas nog niet geven.

Ook in het veld werd het rap minder met Valken. Kwiek wist met veel inzet en overtredingen een overwicht te creëren. Bovendien was Valken kwetsbaar in de omschakeling. Iedere keer wist de thuisploeg over het middenveld heen te denderen. Dit leidde in het laatste kwartier tot 2 onnodige tegentreffers. Het moet gezegd, de ballen vlogen er mooi in en het was op dat moment een logisch gevolg van de veldverhoudingen. In de rust viel ook Jasper uit met een blessure zodat de laatste verse wissel gebruikt moest worden.

De 2e helft begon even rampzalig als hij eindigde. Paul, toch al ongelukkig dit seizoen, liep een ernstig knieletsel op en lijkt ook klaar tot en met augustus. Rahim, eigenlijk gekomen als toeschouwers en niet helemaal fit, kleedde zich razendsnel om en moest alsnog meedoen.

Toch was Kwiek niet in staat alle punten thuis te houden. Valken toonde veerkracht en kwam op 2-2 door een doelpunt van Rick Schouten. De scheidsrechter, die in de rust het licht het gezien, trad strenger op tegen de Avenhornse dadendrang en strooide met kaarten. Een kwartier voor tijd moest een speler zelfs het veld verlaten met rood.
Helaas was Valken niet in staat om hiervan optimaal te profiteren. Vlak voor tijd gingen de Roodgroene armen nog wel de lucht in, maar de goal werd al dan niet terecht afgekeurd wegens buitenspel. Misschien dat een overwinning ook teveel van het goede zou zijn geweest.

Hoe dan ook, Valken blijft na gisteren gewoon 2e. De afstanden blijven echter klein en naar boven kijken is voorlopig irrealistisch al moest Apollo wel zijn 2e nederlaag van het seizoen slikken. Het is nog even afwachten wat de diagnoses zullen worden van de letsels van Bart en Paul, maar de voortekenen zijn slecht. Hopelijk kan Mark komende week weer aansluiten zodat dat gat ten dele wordt opgevuld. Het blijft een zeer onfortuinlijk seizoen voor deze jongens en voor de selectie in het algemeen. Valken begint steeds meer op een aflevering in de serie MASH te lijken. Laten we hopen op betere tijden. Te beginnen volgende week, uit bij koploper Apollo. Dat zij niet onverslaanbaar zijn heeft gisteren eens te meer uitgewezen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 09-03-2024
Ochtend
Veronique/Ahmed Alkadro
Middag
Brady Opmeer/Maarten van Warmerdam

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Nobi Jonker, 02-03 (40 jaar)
Maaike Haijma, 03-03 (16 jaar)
Margreet van Dulmen, 04-03 (54 jaar)
Majel Langedijk, 04-03 (24 jaar)
Morris Laan, 05-03 (20 jaar)
Dieuwertje Karsten, 06-03 (39 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com