De Valken B1 : geen grootse wedstrijd, wel gewoon 3 punten !

Wederom een stralende zondagmorgen. Twijfel of er wel gespeeld kon worden, want de nachtvorst had de velden toch wel aardig hard gemaakt. Maar er werd gelukkig groen licht gegeven. Voetballen dus ! Een gretig B1 stond al vroeg op het veld. Een serieuze warming-up was met het frisse weer toch wel noodzakelijk. Er moest vandaag toch wel een vieze nasmaak van het verlies tegen Succes vorige week weggespoeld worden. (1-7).

De tegenstander van vandaag kwam uit De Rijp. Nadat ze half West-Friesland rond hadden gereden kwamen ze toch op het mooie Valkencomplex aan. Een half uur te laat, maar we waren toch blij dat ze er waren. Want zonder tegenstander is het toch lastig voetballen niet waar. Uit tegen De Rijp wisten we ruim te winnen met 0-5. Het was dus een goede gelegenheid om vandaag een goed resultaat neer te zetten.

Maar ook vandaag wilde het voetbaltechnisch niet lukken. De wil was er wel, maar het voetballen zijn we na de winterstop verleerd. We kunnen elkaar niet meer zo makkelijk vinden, passes komen niet aan en het tempo wil maar niet in de ploeg komen. Ook de trainer was verbaasd dat wat wel lukt op de training, er in de wedstrijd maar niet uit wil komen. Het veld was in de eerste helft toch wel moeilijk bespeelbaar, maar daar had de tegenstander ook last van. Het was een matige vertoning van twee kanten.

De Rijp kwam na een goed half uur spelen op een 0-1 voorsprong. Nog meer werd nu van de spelers van De Valken gevraagd. En hoe gek een wedstrijd kan verlopen werd bewezen in 5 minuten tijd. De spelers van De Rijp begonnen op elkaar te mopperen en binnen no-time wisten we de achterstand om te buigen in een 3-1 voorsprong. Nog voor de rust werd het weer een wedstrijd omdat we in een rommelige fase achterin de 3-2 moesten incasseren.

In de tweede helft werd het niveau van de wedstrijd niet veel beter. Ploeterend zochten we naar de vierde treffer. We waren nu toch wel sterker dan de tegenstander, maar echt goed voetbal en uitgespeelde kansen waren niet te bespeuren. Toch wisten we tijdens de tweede helft uit te lopen naar een 5-2 overwinning. Wederom dus geen grootse wedstrijd. Wel gewoon weer de 3 punten in de tas en dat is toch uiteindelijk waar het om draait. Doelpunten vandaag van Tijmen, Thijs en Erwin.

Volgende week een rustdag voor De Valken B1. 2 Maart uit tegen koploper de Grashoppers. Een mooi moment om weer eens te laten zien dat we echt wel goed kunnen voetballen. Mannen, we rekenen op jullie!

’s Middag weer een bezoek gebracht aan de Banne. Daar werd een thuiswedstrijd gespeeld van de Handbal Alpha Tours B1. Een pittige wedstrijd tegen Victoria O uit Obdam. Met de topprestatie van vorige week in het achterhoofd, ging ondergetekende er eens goed voor zitten. Ik had dus weer veel verwachtingen in een prachtige wedstrijd van dit sterrenensemble.

Het werd echter een totaal andere wedstrijd. Een toch wel veel beter Alpha Tours B1, liet zich meeslepen in het matige tempo van Victoria O. Geen moment kon de tegenstander aanspraak maken op de overwinning. Er werd in de wedstrijd flink veel geteut en gebeukt, wat de wedstrijd geen goed deed. De scheidsrechter moest ook een aantal keren flink optreden door penalty’s en tijdstraffen toe te kennen. Uiteindelijk stond er toch gewoon een 16 – 11 overwinning op het scorebord !

Qua resultaat dus gewoon een goede zondag, tweemaal winst voor de teams van B1 !