DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: zat. Simone Hand (06-15211021), zon. Frank Hand (06-53890680) Agenda: Vrijwilligersavond 12 april Programma: handbal | voetbal Uitslagen: handbal | voetbal

Logisch winst voor De Valken B1 in soppig Valken stadion : 10-1 !

Vorige week werd door De Valken B1 de uitwedstrijd tegen koploper Grashoppers verloren met 4-0. Je zou zeggen een normale uitslag, maar zo’n geweldig spel werd door de koploper niet op de groene grasmat gelegd. Er had misschien wel iets meer in gezeten.

Zondag 9 maart, de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Spirit 30 B2 uit Hoogkarpsel. Het was een wedstrijd om het doelgemiddelde eens een flinke positieve inpuls te geven. Het kon ons helpen om de 4e plek zeker te stellen. Spirit B2 staat niet voor niets stijf onderaan in onze competitie. Het is een ploeg die niet wil en niet kan voetballen. Een ploeg zonder vaste begeleidingsstaf, waar ouders afwisselend de jongens moeten begeleiden. Je krijgt echt geen eenheid en de spelers doen dingen waarvan ze zelf denken dat het het beste voor het team is, ………niet dus ! Zo’n instelling brengt je vereniging in diskrediet.
Bij onze vereniging kunnen we dus best trots zijn dat ieder team zijn vaste begeleiding heeft. Het geeft rust rondom het team en spelers, spelers luisteren naar en hebben respect voor het begeleidingsteam.

Goed, tot zover deze stichtelijke woorden. De wedstrijd dus vandaag. Twijfelachtig of het wel doorging, want het veld was na de langdurige regen van zondagmorgen toch wel erg drassig geworden. Maar we wilden er voor gaan , we wilden voetballen !! Al na de eerste minuten werd duidelijk dat er maar één ploeg was die wilde voetballen. Aanvalsgolven kwamen neer op het doel van Spirit. Een veldspeler als keeper wist toch zijn doel lang schoon te houden. Maar het verzet werd meteen gebroken toen het eerste doelpunt van De Valken B1 viel. Toen al was het geen wedstrijd meer. De mannen uit Hoogkarspel begonnen raar te praten en in het wilde weg te schoffelen, wat op het natte veld niet zonder gevaar was. Het ergste was dat ze het ook nog leuk vonden. Ook de begeleiding van het team stond te lachen en te applaudisseren voor de vervelende capriolen van dit anti-voetbalteam.

De Valken gingen echer door met knap voetbal op het moeilijk bespeelbare veld en liep tot de rust uit naar een 5-0 voorsprong. In de rust werd duidelijk gesteld dat we niet mee moesten gaan in het negatieve spel van Spirit. Denken om de benen en maar springen als er weer een tegenstander gevaarlijk in kwam glijden. En ondanks de moeilijke omstandigheden en een tegenstander die niet wilde voetballen, werden er toch knappe, mooie uitgespeelde doelpunten gemaakt. Uiteindelijke einduitslag : 10 – 1 ! Iedereen van achter tot voor heeft zijn stinkende best gedaan. Ook veel mannen die aan een doelpunt kwamen :Jos , Jelle, Micheal, Erwin en Tijmen. En ik kan jullie verzekeren er waren hele mooie bij. Het gehele team dus een dikke voldoende !! Alleen jammer dat keeper Frank in de slotminuut een penalty miste. Effies trainen dus op de penalty Frank ! Niet om te stoppen maar om hem er in te schieten.

Toch gemengde gevoelens in de kleedkamer na de wedstrijd. Hebben we nu lekker gevoetbald ? Neen, niet echt. Velen waren het er over eens, je kunt beter een wedstrijd verliezen en lekker gevoetbald hebben tegen een tegenstander die wil voetballen, dan een wedstrijd winnen met 10-1 tegen een team die geen zin heeft om er een leuke voetbalmiddag van te maken.
Volgende week thuis tegen HOSV. We gaan weer voor de 3 punten en voor een goede, leuke, sprotieve wedstrijd.

Na de wedstrijd van de voetbal B1 hup de auto in om te rijden voor de handbal Alpha Tours B1. Deze dames moesten een uitwedstrijd spelen in de Dars te Wervershoof. Tegenstander was Quick B1. De ploeg die nummer 1 staat en verzekerd was van het kampioenschap in de zaalcompetitie.

Alpha Tours B1, die toch op een tweede plaats staat en zeker geen slecht handbal speelt, was toch echt een maatje te klein voor dit Quick B1. Deze potige, gezette, sterk spelende handbalsters, gecoached door de vrouw met de vreselijkste stem van West Friesland, waren geen partij voor onze slanke, ranke, goed spelende dames van Alpha Tours B1. Geheel terrecht werden zij dus kampioen en versloegen zij onze dames gister met ruime cijfers : 24 – 9.

Heel treffend en opbeurend was echter een opmerking van een zeer jonge man uit het Alpha Tours publiek : “jullie zijn dan wel niet beter dan Quick, maar jullie zien er wel veel knapper uit” ! De Dames van Alpha Tours B1 gingen uiteindelijk dus toch met een zeer goed gevoel huiswaards.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 09-03-2024
Ochtend
Veronique/Ahmed Alkadro
Middag
Brady Opmeer/Maarten van Warmerdam

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Nobi Jonker, 02-03 (40 jaar)
Maaike Haijma, 03-03 (16 jaar)
Margreet van Dulmen, 04-03 (54 jaar)
Majel Langedijk, 04-03 (24 jaar)
Morris Laan, 05-03 (20 jaar)
Dieuwertje Karsten, 06-03 (39 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com