De Valken – Sporting S 2-0 (0-0)

Laten we dit verslag beginnen met een clicheetje: de komende wedstrijden zouden 4 finales worden. Nog eentje om het af te leren: Als je in die nakompetitie zit is alles mogelijk. Zomaar een paar uitspraken die in de bestuurskamer vielen vooraf aan het midweekse competitieduel tegen Sporting S. Het nadeel van clichés is dat ze meestal waar zijn, daarom worden ze ook vaak gebruikt en zijn het dus als zodanig clichés. Maar hoe stond Valken voorafgaand aan het duel met Sporting er nu eigenlijk voor?

Natuurlijk is het heel simpel. Als Valken alles wint, dan speelt het nakompetitie en als ze er 1 verliezen, is die kans 97,8%. Gek genoeg alleen Sporting S kan in het laatstegenoemde geval nog roet in het eten gooien als het bij wonder de 2e periode wint. Ze hebben immers met nog 3 wedstrijden tegoed in die periode, ‘slechts’ 8 punten achterstand op leider HSV Sport. Niets is onmogelijk, maar de kans op dit scenario is klein. Voorlopig komt de meeste concurrentie van Zwaagdijk dat op 4 verliespunten achterstand staat en enkel nog thuiswedstrijden op het programma heeft staan. Daarnaast heeft ook St George na de 1-6 overwinning op Berkhout nog een kleine kans op de 4e plek. De Spierdijkers komen op de laatste speeldag naar Hem en iedere achterstand van 3 punten of minder is dan gevaarlijk. Er zijn echter nog wat andere rekenkundige zaken waar de “opponenten” van Valken tegenaan lopen. Zo zijn er nog verschillende onderlinge duels tussen St George, HSV Sport, Zwaagdijk, Hauwert en Sporting S waarin punten gewonnen, maar ook verloren gaan worden. Kortom, zelfs zo kort voor het einde van de reguliere competitie is het moeilijk in te schatten wat er gebeurd, indien Valken niet meer dan 6 punten haalt uit de laatste 4 competitieduels.

Natuurlijk gaan wij er gemakshalve vanuit dat bovengenoemde berekeningen niet nodig zijn en derhalve alleen dienen als verslagvulling. In ieder geval was er positieve trend waar te nemen binnen de selectie. Het aantal blessures/ziektes en andere rariteiten wat de ploeg van Coach Vriend het hele seizoen teistert is nu op 1 hand te tellen. Bart Boon is ook alweer op trainingsveld gesignaleerd, maar zijn terugkeer zal niet voor volgend seizoen zijn. Paul heeft afgelopen week na een half jaar aanmodderen alsnog moeten vernemen dat zijn kruisbanden zijn afgescheurd en ook zijn herstel zal de nodige tijd vergen. In principe een nare mededeling, maar voor Paul is er in ieder duidelijkheid over zijn situatie.

Dan nu de wedstrijd. Sporting S speelt naar eigen zeggen om des keizersbaard en dus vogelvrij de competitie uit. Deze wedstrijd, nog voor de 1e periode, betekende voor De Valken een stuk meer. Het 1e kwartier was dat ook goed te merken kijkende naar de verhoudingen op het veld. Valken legde een paar mooie aanvallen op de mat en de tegenstander werd fel op de huid gezeten. Rahim had zijn zesde competitietreffer op de schoen, maar voor de keeper poeierde hij de bal over en naast.

Daarna kwam er meer evenwicht tussen beide ploegen. Sporting S speelde zogezegd onbevangen en had bovendien de beschikking over een snelle voorhoede. Frank zag een aantal malen een tegenstander voor zich opdoemen. Gelukkig waren de inzetten van de tegenstander over het algemeen matig. Toch zag de defensie in een aantal gevallen er niet waterdicht uit. Ook Valken kreeg nog een paar goede kansen in het resterende deel van de 1e helft. Joris stuitte van dichtbij op de doelman en Jos zag een vliegend schot knap getoucheerd worden tot corner. Wat verder opviel waren de corners en vrije trappen van Valken, die in alle gevallen zeer matig werden genomen.

Na rust zette Valken aan. De noodzaak van het binnenhalen van de overwinning bracht schijnbaar extra adrenaline in het bloed. Het publiek hoefde niet lang te wachten op de terechte openingsgoal. Mark schoot van randje zestien in de korte hoek tussen de grijpende handen van de doelman door. Valken voelde dat het beste er bij Sporting eraf was. Er vielen een aantal goede kansen te noteren, maar het vizier stond bij de meeste Roodgroenen niet helemaal opscherp. Mark had een aantal mogelijkheden om zijn seizoenstotaal op te schroeven, maar ook Joris en Rahim hadden kunnen en misschien wel moeten scoren. Valken speelde in het laatste kwartier iets te vrijblijvend en achterin bleef het opletten geblazen met de minimale voordelige marge. Eenmaal ging een Schermerhorn’s schotje door een mêlee van spelers buiten het bereik net naast. In de slotfase was daar alsnog bijna de gelijkmaker, maar een inzet van vlakbij op miraculeuze wijze niet het doel in ging.

Een minuutje daarna besloot Jos dat het genoeg was geweest. Mede dankzij een fel storende Joris ontving hij de bal ter hoogte van de middellijn en snelde in een rechte lijn richting doel om vervolgens koelbloedig de bal langs de doelman te schuiven. Daarna kon Ruud nog eenmaal vrij aanleggen, maar niet voor de eerste keer stond de Sporting doelman in de weg.

Goed, de eerste finale is winnend afgesloten. One down, three to go, om eens een Engels clicheetje ertegenaan te gooien. Valken zal minimaal 6 punten moeten halen wil het 97,8% zeker zijn van de nakompetitie. Komende zondag ontvangt Valken WMC. Tegen die ploeg hebben de mannen nog wat goed te maken na de smadelijke 3-0 nederlaag op paaszaterdag. Gezien de recente uitslagen van WMC staat de wedstrijd garant voor veel doelpunten. Komt dat zien!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Maas Bouman, 26-05 (21 jaar)
Timo Kromkamp, 26-05 (16 jaar)
Jeanne Wagemans, 26-05 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken