Ondanks gestolen punt is doek gevallen voor Valken 2

Met gemengde gevoelens tik ik dit verslag, want na een schitterende inhaalrace vanaf de winterstop met 11 punten uit 8 wedstrijden is het doek dan toch na de vanavond gespeelde wedstrijd gevallen voor de kanjers van Valken 2.
Vanaf het moment dat ik het roer overnam was iedereen in de veronderstelling dat in deze klasse alleen de laatst geklasseerde ploeg zou degraderen en dus was de op nummer 11 gezetelde club ADO’20 (met 10 punten) onze directe rivaal en speerpunt.
Nu, 8 wedstrijden verder, staat ADO op 14 punten en wij op 11, maar helaas zijn we ingehaald door de keiharde waarheid en weten we inmiddels sinds een paar weken dat de twee laagst geklasseerde clubs degraderen.
Aangezien de nummer 10 (Vitesse”22) 21 punten heeft met nog drie wedstrijden te gaan is de hoop na vanavond vervlogen!
Het neemt niet weg dat Valken 2 met opgeheven hoofd deze klasse achter zich kan laten en na het vertoonde spel volgend seizoen zeker een rol van betekenis zal spelen in de vierde klasse van de KNVB.

Werd er ook nog gevoetbald??
Jazeker en wel tegen het uit Edam komende EVC dat met 23 punten uit 17 wedstrijden een middenklasser genoemd mag worden.
Alhoewel er voor hun ook niets meer te verliezen of te winnen was bleek dat niet uit de wedstrijdmentaliteit want die was onvoorstelbaar te noemen!!
Ze scholden elkaar uit bij een foute pass en ook de scheids werd verbaal niet overgeslagen!
Als je deze woorden (die ik echt niet kan en zal herhalen!!) opzoekt in het woordenboek dan tref je een flink aantal ziektes aan!! EVC was niet alleen feller, maar ook balvaardiger en harder in de duels en liep Valken al snel achter de feiten aan. Met een echte “held” op doel (genaamd D de Wit) en een kleine dosis geluk werd de rust toch met een acceptabele 0-0 gehaald.
Ook na de rust had Valken op wat plaagstootjes weinig in te brengen en was het dan ook EVC dat op een verdiende 0-1 voorsprong kwam door een tekorte terugspeelbal waar Dennis geen antwoord op had.
Met nog 20 minuten op de klok kreeg Valken wat meer kansen, maar leverde helaas niets op. EVC bleef slordig omgaan met de kansen en zodoende kon Valken blijven hopen op een wondertje en…………………..het gebeurde!!
Terwijl de plaatselijke lantaarns al aan gingen weigerde de scheids af te fluiten en kreeg Valken nog een vrije trap op ongeveer 25 meter van het doel (waar overigens een reus de wacht hield!!) spruitje Koster (wie anders) nam plaats achter de bal en schoot hard maar niet gericht recht op de keeper, maar tot ieders verrassing had hij de bal niet klem en was doerakje Camilo er als de kippetjes bij om de 1-1 in te tikken. Meteen daarna floot de scheids af en was er bij de spelers van de Valken hilariteit alom. De EVC spelers stonden erbij en keken ernaar om vervolgens (enkele spelers) hun eigen keeper de huid vol te schelden!! (geloof het of niet, het gebeurde echt!!)
Alhoewel ik dit onze slechtst gespeelde wedstrijd vond werd er wel keihard geknokt en strijd geleverd om in de partij te blijven en op die basis was de 1-1 dik verdiend! Al met al weer een prima resultaat waar we trots op mogen zijn.

Een minder bericht wat mij ten gehore kwam is dat Paul Daldinges vanochtend een kijkoperatie onderging en waar geconstateerd werd dat hij zijn voorste kruisband heeft afgescheurd en voorlopig dus in de ziekenboeg zal verblijven.
Paul, vanaf deze kant en de gehele selectie van harte beterschap en dat we je maar weer snel op de groene mat zien verschijnen!!! (sex schijnt de genezing te bevorderen?)

WIST U DAT…………………………

• Camilo echt met de hond mee eet
• Jan Boon 3 longen heeft
• David v Gelderen zich nu al klaar maakt voor seizoen 2008/2009
• Theo Visser……….ach laat maar…….een beste kerel is (hihi)
• Mark Ruiter wederom zijn agfbnuimesdinktrieke linker binnen en buiten achterspier in zijn been heeft verrekt. (beterschap)

• Ondergetekende echt trots is op deze groep!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Julian Kunne, 18-05 (15 jaar)
Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Copyright © 2024 De Valken