Valken 2 zet goede prestatie neer!!

Na het (oefen)debacle tegen Woudia (3-0 rust en 3-4 verliezen!) en de afslachting tegen Spirit (5-0 verlies!) was het nu tijd voor onze eerste wedstrijd die ergens om ging namelijk “Het Bekertoernooi”.
De KNVB vond het een goed idee om ons in een poule te zetten met Zouaven 2 en KGB 2 i.p.v. tegenstanders uit dezelfde (lagere) klasse!!
Niet getreurd want het zijn en blijven veredelde oefenwedstrijden!
Met afzeggingen van Niels, Merijn en Edwin, maar met Mike en Joost gingen we vol goede moed richting Bovenkarspel. Na een heerlijk bakkie pleur zochten we (op eigen houtje) een kleedkamer op en namen we de beginopstelling door die bestond uit een 3-2-3-2 systeem (huuuu????) ach, je bedenkt iets om een hoger ingeschatte tegenstander niet aan voetballen te laten komen en we spraken af wat er moest gebeuren om snel over te schakelen naar een 4-3-3 systeem.
Na enkele minuten zagen we dat het (zwaar verjongde) elftal van KGB heel erg tegenviel en wij het gewoon heel goed deden! Met 100% kansen voor Rick hadden we voor de rust al voor moeten staan, maar helaas.
Tijdens de rust besproken hoe iedereen het vond gaan en vond staan en we waren allemaal heel positief en de 3-2-3-2 was toch al snel een 4-4-2 geworden dus gewoon zo doorgaan. Met Mike voor Sander en Joost voor Mark gingen we het veld weer in en Joost was heel duidelijk gestoken door een mega werkbij want hij liep zich helemaal scheel voorin en niet zonder succes want de ene na de andere opgezette aanval van KGB onderbrak hij op mooie wijze! Tot in de 58e minuut hij een afgeslagen bal vanaf een metertje of 20 ineens op zijn slof nam en de (kleine) keeper op schitterende wijze verschalkte: 0-1. Daarna een aandringend KGB en een beter voetballend Valken en er kwamen over en weer wat kansjes, maar werden niet benut en zo ging men er in geloven dat er een overwinning in zat tegen KGB op hun eigen veld!
De meerderheid van alle (voetballende) leden van De Valken zal beamen dat dat niet vaak voorkomt en helaas……………ook nu weer niet want de scheids die echt goed floot strooide opeens met onterechte corners en vrije trappen in het voordeel van KGB!! Een vrije trap op ongeveer 17 meter van het doel vloog er dan ook onverdiend in en zo gebeurde het dat we heel goed gevoetbald hadden en toch met een klein katertje de kleedkamers opzochten. Uiteraard had niemand vantevoren op deze uitslag gerekend en hebben we meerdere keren laten zien dat we wel degelijk in staat zijn om met goed positiespel de tegenstander weg te spelen! Een ander positief punt is de van een langdurige blessure teruggekeerde Hannes Groot die een prima rentree maakte!!
Al met al is dit is een goede stap in de richting van de competitie mannen!!