Tip voor verjaardag, sinterklaas e.d.

EINDELIJK: HET BOEK OVER JEUGDVOETBAL VAN BINNENUIT

Op zaterdag 20 september om 15:00 neemt ‘Mr. FC Utrecht’ Jean-Paul de Jong een feestexemplaar van het boek in ontvangst bij Boekhandel Jongerius in Bilthoven. Signeersessie na afloop.

Boekhandel Jongerius, Emmaplein 20 3722 AD Bilthoven, 030-2281014

Beste voetballiefhebber,

Zojuist is verschenen: Vaders langs de lijn, het boek dat van binnenuit vertelt wat er met je gebeurt wanneer je als goedwillende ouder plots als voetbalcoach langs het veld komt te staan. Er doen zoveel verhalen de ronde over het jeugdvoetbal, overheidscampagnes worden ingezet, maar hoe is het om er werkelijk midden in te staan?

Vaders langs de lijn vertelt het verhaal van Achilles E5, een team vol bescheiden talenten, die zo hun stinkende best doen, maar keer op keer van het veld worden geveegd. We volgen Sven, Joost, Jeroen en Douwe en hun ouders tot aan een zonnig zaterdagmiddag in de C7. Met de vrolijke karavaan naar de uitwedstrijden, de trots bij het eerste doelpunt van je kind, partijdige scheidsrechters, agressieve ouders, de adhd-spits, de brullende coaches, verregende toernooien en de pijn van het niet geselecteerd worden. Vaders langs de lijn brengt het zoals het is. Een verhaal vol hilariteit en ontroering.

Daarnaast vertelt het boek over de invloed van het profvoetbal op de jonge spelertjes en hun ouders, maar ook op de clubs. Vaders langs de lijn gaat over ambities en dromen, en over de impact van voetbal op ons leven, met als hoogtepunt de indrukwekkende herdenkingsbijeenkomst voor de overleden FC Utrecht-speler David di Tommaso in stadion de Galgenwaard.

Veel kinderen dromen ervan een beroemd voetballer te worden. Veel ouders dromen stiekem mee. Het jeugdvoetbal is vaak een rauwe confrontatie van droom en werkelijkheid. Voor de spelers, maar ook voor hun ouders. Daarom is Vaders langs de lijn ook een indringend boek over opvoeden en loslaten.

Koen Vergeer

Vaders langs de lijn
Uitgeverij Atlas

www.uitgeverijatlas.nl

Verkrijgbaar bij de boekhandel
ISBN 978 90 450 0580 5
Paperback 160 blz.
Prijs: 16,50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken