B1: gegroeid maar met 2-6 verliezen

Vorige week speelden we heel sterk, met goed voetbal maar moesten we na 20 minuten al een achterstand van 2-0 wegwerken. Voor de wedstrijd erop gehamerd dat we in heel veel wedstrijden deze fout maken. Het lijkt wel of de hersenen en de benen nog niet willen functioneren de bij het begin van de wedstrijd. Tegenstander deze week was Dynamo B1, hadden pas 2 wedstrijden gespeeld omdat ze later in onze competitie zijn geplaatst. Ze hadden er 1 gewonnen en 1 verloren. Dynamo begon fris te voetballen en wisten elkaar goed te vinden. Als een mes door de boter gingen ze twee keer door onze verdediging en maakten het mooi af. Weer onnodig 2-0 achter waardoor we de achterstand weer in moesten gaan lopen. We laten de kopjes echter niet hangen omdat we daar een gewenning aan hebben. Na een voorzet van rechts van Niels maakte Bram met een prachtige kopbal in de linkerbovenhoek, onbereikbaar voor de keeper de 1-2. Het in grote aantallen aanwezige publiek ging uit zijn dak bij zoveel schoonheid en ging er nog eens goed voor zitten. We gingen wat meer combinatievoetbal spelen en dat resulteerde in een penalty omdat Niels onderuit werd gehaald in de 16. Wessel liet zijn kernkwaliteiten zien en legde de ploert keurig achter de uitstekende doelman van Dynamo. Niets aan de hand dus maar kort erop werden er een paar enorme misperen gemaakt in de verdediging. De achterstand was weer daar.
Ik besloot, inmiddels in de tweede helft, om nog meer aanvallend te gaan spelen maar achteraf was dat niet zo’n gelukkige keuze. (eigenlijk een waardeloze beslissing maar daar wil ik niemand over horen). Zoals Cruijff al zei “je hebt het pas door als je het ziet”. De aanval van Dynamo speelde ons zoek en we waren heel ongelukkig aan het verdedigen. Ballen half raken en wat geschutter in de 16. Dynamo profiteerde daar uitstekend van. De Wet van Murphy luidt: “Als er meer dan één manier is om een taak te doen en één van die manieren zal in een ramp resulteren, dan zal iemand het zo doen”.
Nadat Niels ver in de 2e helft weer gevloerd werd mocht Wessel nog een keer vanaf de 16 het net proberen te raken. De tweede wet van Murphy stelt dat de fout altijd op het meest onaangename moment gebeurt.
In verslagen lees ik vaak dat een wedstrijd snel moet worden vergeten maar dat is naar mijn idee niet de juiste zienswijze. We kunnen juist heel veel leren van deze potjes.
We hebben verder nog afscheid genomen van onze invalkeeper uit C1, Edwin Hoffer. Hij heeft ons tijdens de blessure periode van Dennis enorm uit de brand geholpen en veel punten voor ons gepakt. Hij stond echt super te keepen en het team heeft hem daarvoor bedankt met een geweldig applaus en schouderklopjes. Edwin, enorm bedankt, je bent een topper.
De bondscoach van het Nederlandse dovenelftal van onder 23 jaar die Wietse aan het scouten is maakte na de wedstrijd een compliment aan het team die we in ons zak mogen steken. Hij zei: “De wedstrijd was niet goed van De Valken maar in vergelijking met 2 maanden terug zijn ze als team heel erg gegroeid, werken hard voor elkaar en laten soms mooie dingen zien”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Claudia Kors, 15-06 (29 jaar)
Gerard Koster, 16-06 (59 jaar)
Aaron Broersen, 17-06 (13 jaar)
Niels Laan, 17-06 (31 jaar)
Copyright © 2024 De Valken