Valken 2 richting de top!!!

Een mooie week met redelijk weer betekende dat er afgetrapt kon worden vandaag ook al was het behoorlijk koud!!
We zitten in een poule met 11 clubs die werkelijk allemaal van elkaar kunnen winnen.
Dat is terug te zien in de stand want de nummers 1 t/m 5 staan binnen 4 punten!
Onze tegenstander van vandaag was HSV sport en deze jongens stonden na 6 wedstrijden alleen aan kop met 18 punten, maar verspeelde daarna zoveel punten dat ze nu terug waren te vinden op de derde plaats, één plaats boven ons!
Na wat verschuivingen in de selectie (lees = eerste elftal) waren we Chris en Rick kwijt, maar daarentegen kwamen Bart, Tim en Merijn onze kant op.
Om 11.30 uur de aftrap en er werd zoals afgesproken lekker fel gevoetbald waarbij HSV kort op de huis werd gezeten zodat ze weinig aan voetballen toe kwamen!
We hadden de wedstrijd goed in handen en het kon niet uitblijven dat er een doelpunt gescoord zou worden.
Het was de messcherpe Bart Boon die liet zien dat, in tegenstelling tot wat er wel eens gezegd wordt, hij nog steeds weet wat scoren is: 1-0
8 minuten later kreeg wederom Bart de bal op links en zocht het avontuur (weer) op en omspeelde twee man en haalde verwoest uit met een positief resultaat: 2-0.
Het hele elftal zette hun schouders eronder en we haalden dan ook de rust met deze 2-0 voorsprong.
We wisten dat we er nog lang niet waren en dat HSV er nog een schep boven op zou gooien dus attentie gevraagd aan iedereen!
HSV speelde vanaf de rust brutaal en vaak één op één achterin.
Helaas voor elke tegenstander hebben we achterin nog een mannetjesputter staan genaamd Ivo die geflankeerd wordt door Jasper, Wilco en Edwin en geen enkele ruimte weggaven.
Door hun opportunistische spel kregen wij prachtige (counter) kansen, maar helaas waren de spitsen minder scherp dan in de eerste helft!
Met nog 20 minuten op de klok werd er uit een corner een frommelgoal gemaakt en was het zomaar opeens 2-1.
Wat er dan bijna standaard gebeurd is dat de tegenstander bloed ruikt en dat wij paniekerig gaan voetballen en de controle kwijt raken!
Het gevolg was een heet laatste kwartiertje, maar zoals eerder gezegd, was vandaag iedereen bereid om de mouwen optimaal op te stropen en deze overwinning over de eindstreep te trekken!
Met trots kan ik zeggen dat we nog steeds alle thuiswedstrijden winnend hebben afgesloten dus 15 uit 5!!
Compliment voor iedereen en we kijken uit naar de wedstrijden tegen Andijk en Spartanen waarvan we weten dat dat ploegen zijn voor de bovenste plekken!!