B1: onnodig verlies tegen KFC

Onnodig verlies Valken B1

Door onze verslaggever Wessel Groot

Vandaag het duel uit naar de B’s van KFC. Het was de dag van de rentree van Dennis Hofland. Het was vooraf dringen bij de persconferentie van de Valken. Want welke opstelling zou topcoach Harrie deze keer uit de hoge hoed toveren? Het was koud in Koog aan de Zaan, en onder het genot van de cacaolucht van de fabriek die naast het terrein staat werd het eerste fluitsignaal gegeven. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam na een mooie pass van Dion aan Bram, die met een uitstekende voorzet Niels bediende. Niels kon helaas niet profiteren. De 1-0 kwam tot stand na knullig balverlies op de helft van de tegenstander. Dennis probeerde tevergeefs de bal uit het doel te vissen. Daarna kwam er nog een grote kans voor KFC door matig uitverdedigen. Na een lange reeks aanvallen van KFC, kwam Valken er goed uit en kon Niels met een mooie actie Bram bedienen, maar Bram schoot ruim over. Kort hierna kwam er weer een grote kans maar de beslissende pass kwam niet goed aan bij Bram. Op de counter die daaruit volgde kon Bas goed ingrijpen en een zeker doelpunt voorkomen. Maar daarna werd het toch nog 2-0 door een opkomende back die door niets en niemand in de weg werd gestaan een met een pass zijn teamgenoot kon vrijspelen. Is de Valken eindelijk wakker is de vraag? Het antwoord is ja! Want vlak voor rust verdiende Niels een terechte penalty die hij zelf feilloos afmaakte. Valken werd vlak voor rust veel beter maar kon niet scoren. Na de rust kwam Valken kwam goed uit de kleedkamer. Topcoach Harrie had een aantal tactische wijzigingen doorgevoerd. Niels kreeg de bal ingespeeld en kapte dezelfde man 5 keer uit. Toen vond hij het mooi geweest en krulde de bal prachtig in het doel. 2-2. In de 5 minuten die volgde, creëerde Valken ongeveer 3 enorme kansen maar deze bleven onbenut. Zo’n 10 minuten later kon de uitblinkende Niels Fine prachtig onderkant lat koppen na een prachtige vrije trap rand 16 meter. 2-3. Tjeerd waande zich nog even een volleyballer en smachtte de bal weg. Dit bleef onbestraft. Ook had Niels nog last van zijn knie, maar het Medische Team van de Valken deed wonderen. Toen kwam uit een corner de 3-3 er werd hevig geprotesteerd omdat er een overtreding op Dennis zou zijn begaan. Toen werd het ook nog 4-3 door een afstandsschot. Het in slaap gevallen Valken werd weer wakker en Niels kon de 4-4 binnenschieten. Toch werd het nog 5-4 na ietwat slecht verdedigend werk. Op het einde krijgen KFC nog 2 mensen die het veld uit worden gestuurd na een aantal belachelijke overtredingen. Maar Valken heeft niet meer de kracht hier van de profiteren. Er had zeker meer ingezeten maar het blijft uiteindelijk 5-4.