Valken 2 werkt achterstand weg en behoudt ongeslagen (thuis) satus!

Om 8.00 uur wakker en door het raam naar buiten kijkend vreesde ik het ergste, maar na wijs beraad besloot men het tweede elftal op het B veld te laten spelen.
Om 10.20 de kantine in met de hele groep (inclusief Camilo en Jelle, die we na afgelasting van hun partij mooi konden inlijven)
Rustig aan een bakkie koffie, valt mijn oog opeens op een verdwaalde hardloper op het trainingsveld. “Die is gek” dacht ik nog, maar na mijn ogen te hebben uitgewreven zag ik dat het mijn gabber Cees Boon was die daar simpelweg een aantal sprintjes aan het trekken was.
Bart beaamde dat het inderdaad zijn vader was en passant vol trots even meldde dat de beste man ook alweer 54 jaar was!!
Er was respect alom.
Wel zat iedereen te wachten tot hij er uit gesprint zou worden door de andere “jonge god” Ed Kamstra die toch ook elke Zondag op het trainingsveld te vinden is, maar na enige inlichtingen bleek Ed teveel last te hebben van een stukje skiën wat hij had gedaan (!!!!) en kon de confrontatie met Cees Boon dan ook niet aan gaan.

Oke, dan nu de wedstrijd tegen Westfriezen waar we de uitwedstrijd behoorlijk afgedroogd waren met 4-0!!
Tijdens onze voorbespreking maakten we duidelijke afspraken (er lag zelfs een deal op tafel tussen Jeen (3 weken op vakantie!) en de spelers: 3 wedstrijden winnen en Jeen zou de rest van het seizoen wissel staan!!!) en het gegeven dat we tot nog toe werkelijk alle thuiswedstrijden hadden gewonnen, kon het eigenlijk niet meer fout gaan………………………zou je denken………….!!
Vanaf de aftrap was er maar één elftal dat enigszins liet zien om voor de overwinning te gaan en dat was onze tegenstander!
Het blijft een raadsel dat een wedstrijd zich zo ontwikkeld en er zo slecht gevoetbald wordt dus tegen alle afspraken in!
Ondanks dat David (keeper) net voor de wedstrijd beloofde dat er vandaag echt helemaal niets in zou gaan lag de bal binnen 5 minuten achter hem!! 0-1.
Ook deze achterstand maakte niets los bij de lopende waakvlammetjes van De Valken.
Het was en bleef eenrichtingsverkeer richting ons doel, maar de spitsen van Westfriezen waren of niet scherp of stonden buitenspel.
Tot het moment dat er een “Van Geldertje” ontstond!!
U leest het goed een nieuw woord voor in de dikke van dale!!
Even uitleggen: een corner die totaal geen gevaar vormt en gewoon gevangen kan worden mits er geen wind staat want dan is een keeper (in ieder geval de onze!!) van de leg en besluit dan gewoon de bal in eigen doel te slaan!! 0-2.
Tot aan de rust bleef de schade gelukkig beperkt tot deze stand en kon de trainer zich 15 minuten uitleven met de nodige wissels!
Al snel in de tweede helft was het al snel duidelijk dat we de partij nog niet hadden verloren want de waakvlammetjes werden opeens mooi brandende fakkels!!
Men ging voor elke bal en de duels werden feller aan gegaan!
Ook de wind was nu voor 70% in ons voordeel en dus ontstonden er kansen voor De Valken.
Één daarvan kwam voor de schoenen van Bart en die haalde keurig uit: 1-2.
We roken bloed en de vlam ging in de pan en ontspon er een echte wedstrijd.
Ook het fysieke gedeelte ging omhoog en waren er heen en weer wat irritaties, maar met een smeris in je elftal (Ivo) worden deze akkefietjes met een dubbele Nelson (of een dubbele keelgreep!!) in de kiem gesmoord!!
Met nog 20 minuten op de klok kregen we een corner die genomen werd door Bart en kiezelhard werd ingekopt door de prima ingevallen Jelle. 2-2.
De jacht op de 3-2 was geopend, maar het geluk was niet aan onze zijde! Zo schoot Jelle nog naast en raakte Bart de binnenkant paal, maar de bal ging achter de keeper langs het doel weer uit!
Al met al een prima prestatie na een 0-2 achterstand en over 90 minuten een terechte uitslag.
Ook de ongeslagen (thuis) status is overeind gebleven!!!
Volgende week thuis tegen Blokkers en krijgen we de kans om de blamage in de uitwedstrijd (7-1 verlies!!) weg te spoelen!!
Na de wedstrijd nog wat drinken met de ploeg op het “Valkenbordes”en wie we daar troffen…………….
Der Weisse Luinge in eigen persoon die geheel in eigen rustige stijl op het C veld weer eens een wedstrijd tot een goed einde wist te brengen!!
Uiteraard ging het gesprek snel over zijn favoriete club Feyenoord en hoe volgend seizoen “de verlosser” Mario Been de club weer mooie prijzen gaat brengen!!
Natuurlijk viel iedereen om van het lachen, maar wat niemand had verwacht gebeurde toch: 2 uur later won Feyenoord uit bij NAC en was het nog heel lang onrustig in huize Laan!!