Killing fields in Hem B1 2-2

Na een eindeloze winterstop konden we vandaag aan de bak. Gelukkig hebben we wel wat oefenwedstrijden kunnen spelen en ook de training ging gewoon door, maar ik vreesde toch voor wat onwennigheid. Ook was het afwachten hoe de drie wintersporters, die ik vanwege hun goede presteren voor de vorstperiode een reis cadeau had gedaan, zouden zijn opgewarmd.
Zelf kwam ik net terug van een week werk in Engeland waar ik natuurlijk veel voetbal heb gezien van Tottingham, Arsenal en Fulham. Nog meer heb ik gesproken met de voetbaldeskundigen in de vele pubs daar. Over een ding waren we het snel eens, de beste coach en keeper zijn op dit moment in Engeland te bewonderen en het Engelse bier is niet te zuipen.
Unfortunate kwam ik voor de wedstrijd al in de problemen omdat er 2 te laat waren (nee, het is al het hele seizoen 1 uur voor de wedstrijd aanwezig zijn) en er een aantal niet te trainen waren geweest (ja, het is echt normaal dat je aan John afbericht geeft als je niet kunt). Maar ja, toch maar met 11 spelers starten.
Everyone weet inmiddels wel dat ik geen verstand van voetbal heb en alleen geschikt ben voor de mental-coaching. Daarom heb ik recentelijk de meest succesvolle coach van de Valken nog maar eens geraadpleegd. Hij heeft een zeer scherp inzicht in patronen, maakt swot-analyses voor elke game, kent de tegenstanders als zijn eigen broekzak en weet precies waar een speler het best tot zijn recht komt. Hoewel het in eerdere wedstrijden nog niet tot resultaten had geleid, verdedigde hij zijn standpunt tijdens de evaluatiesessies met verve.
Maar eigenwijs als ik ben heb ik toch ook mijn oor maar eens te luister gelegd bij een andere deskundige. Als “aanvulling” stelde hij voor om de laatste man meer door te laten schuiven.
Deze combinatie vandaag maar eens geprobeerd. Niels, een wereldspits en zeer sterk aan de bal, heb ik een linie laten zakken terwijl Wietse S als laatste man moest spelen. Bas ervoor en Tim als hitman. Hiermee moest de as voldoende staan en zouden we druk moeten kunnen maken in de richting van het doel van onze tegenstander IVV B1. De uitwedstrijd waren we de bietenbrug opgegaan vanwege drie afstandschoten en goed combinatievoetbal. Onze halfplayers Dion en Wessel en de wingers Dennis en Jos wisten dus welke taak zij hadden.
Er was spanning in de afgetrainde lijven van players, we stonden op scherp. Helaas kregen we het toch weer voor elkaar om direct in de eerste minuut tegen een achterstand aan te kijken. Wietse S stond te veel naar voren. OK, shit maar je calculeert het in als je een ander systeem gaat spelen maar dit was wel heel gemakkelijk weggegeven.
But out our weakness we put our strength en de kopjes bleven omhoog. Opgezweept door de crowd achter de hekken herpakten we ons en we bleven meestentijds op de helft van de tegenstander spelen. De kansen waren er over een weer en vooral onze Eastleaker hero Jos kwam twee keer vrij voor het doel maar onfortuinlijk miste hij. Helaas moest ik Wietse de G er na 20 minuten afhalen. Getroffen door enorme en acute rugpijnen kon hij niet meer tussen de lijnen blijven. Niet voor niets hebben we veel kapitaal op de bank zitten en Bram kon zo zijn plaats op rechts achter overnemen wat hij de hele wedstrijd uitstekend heeft gedaan.
In de 20e minuut wist Niels na een solo op de leftwing door te dringen in de 16 om vervolgens uitstekend af te maken. In de 35e minuut deed Tim het nog eens dunnetjes over en prikte de 2-1 erin. Splendid those two goals, go on folks, thats the spirit. Als het keiharde en o zo dodelijke afstandsschot van Tjeerd niet door de keeper van IVV alsnog van de doellijn zou zijn gehaald hadden we een ruime voorsprong weten te creëren. Dennis had ons doel lekker schoon weten te houden.
Completely satisfied a break with 2-1 in advance. Well done guys.
In the break de puntjes op de i proberen te zetten. In de 2e helft ging het spel op en neer en we kregen kansen maar we did not manage om de derde te maken. Tot 1 minuut voordat Alex, de uitstekend leidende scheidrechter, de eindtune floot hebben we de 2-1 bijna in stand weten te houden. Maar door een ietsje te zwak verdedigen en keepen wist IVV toch nog just in time de 2-2 te maken. Had niet gehoeven omdat reference Alex one IVV-player send away from the battlefield because shouting an appeal of objection to the indictment he just had made. Good decision, maar ook Dennis had er voor in aanmerking gekomen because a punishable violence offend. Lucky you. The last quarter off the match wasn’t very nice. IVV was in a mental disorder, made several injuries to our players. The water bag was necessary fore blooding noses and legs. It looked like killing fields and the IVV-manager could hardly stop the slaughter.

We have to be glad with one point and if we not commit suicide in the very first minute next week we are able to earn 4 point in two weeks.

The topcoach Harrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Julian Kunne, 18-05 (15 jaar)
Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Copyright © 2024 De Valken