Eerste (onnodige) thuisnederlaag voor Valken 2

Er stond voor vandaag een wedstrijd op het programma met een verhaal want tijdens de uitwedstrijd liep het nogal uit de hand tegen dit gemêleerde gezelschap!
We werden toen met 7-1 opgerold mede door de agressie en intimidatie die de tegenstander ten toon spreidde.
We vragen ons elke keer weer af hoe het toch mogelijk is dat deze jongens uit allerlei landen zo snel aangebrand zijn om niets.
En dan ook nog eens totaal niet nodig omdat ze allemaal een prima balletje kunnen trappen!

Tijdens de voorbespreking ging het dan ook maar om één ding: laat je niet gek maken!!
Vanaf het beginsignaal een sterk voetballend Valken dat goed als team opereerde en een Blokkers dat individueel boven ons uitstak.
In tegenstelling tot de uitwedstrijd was het Valken dat de kansen kreeg, maar ze net zo makkelijk om zeep hielpen!
Het bleef ook nog zo’n 20 minuten vrij sportief zonder wanklanken, maar dan opeens gaat het toch weer mis.
Na een lichte overtreding op Ali C door Tim trapte deze fijne vent gewoon na. De prima leidende scheidsrechter zag het en gaf een gele kaart.
Vanaf dat moment ging regelmatig de vlam in de pan en was ook het publiek wat achter de hekken stond niet veilig (Henkieeeeeeeeeeeeeee!!!!).
Allemaal op maandag gewoon naar je werk kunnen was onze doelstelling.
Valken bleef keurig voetballen, bleef heel rustig en liet zich ook niet gek maken.
In de 30e minuut verzaakte we eenmaal om rugdekking te geven aan Wilco en de snelle spits was ervandoor en liet ook David kansloos: 0-1.
Tijdens de rust heb ik iedereen er op gewezen dat we het heel goed doen en op zoek moeten naar die treffer want als team zijn we gewoon beter.
Ook in de tweede helft was het af en toe spannend met de meest onbegrijpelijke reacties van hun kant.
Valken speelde te tam om iets te forceren en Blokkers werd steeds brutaler en uit hun tweede(!!) kans van de wedstrijd schoot men bijna de 0-2 binnen, maar de bal spatte uiteen op de paal.
In de 84e minuut zag het er dan toch uit dat we zouden krijgen waar we recht op hadden!
Een diepe bal op Joost viel tussen hem en de keeper in waarop Joost attent reageerde en de bal aantikte en de keeper voorbij was om de 1-1 in te tikken, maar…………….omdat een doel maar 7 meter en 33 centimeter is en geen 7 meter en 40 centimeter ging de bal tegen de paal en bleef het gewoon 0-1 in het voordeel van Blokkers.
Mannen, aan de ene kant dik tevreden over jullie houding en gedrag in deze wedstrijd, maar aan de andere kant teleurgesteld over de uitslag want over 90 minuten waren wij de betere ploeg!
Donderdag maar eens wat aan afronden doen lijkt mij??