DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: zat. Simone Hand (06-15211021), zon. Frank Hand (06-53890680) Agenda: Vrijwilligersavond 12 april Programma: handbal | voetbal Uitslagen: handbal | voetbal

Klasse verschil in duidelijke cijfers

De B junioren groep is dit jaar een mengelmoes van 2e jaars, 1e jaars en C-junioren.
De indeling hiervoor is gemaakt zoals indelingen “voorheen” altijd werden gemaakt. Destijds was de overgangsdatum van een speler van bv C naar B gebaseerd op de geboortedatum 01 augustus. Alle kinderen tussen 1 augustus en 31 juli het jaar erop speelden dus in dezelfde leeftijdsgroep. Ideaal om kinderen vanuit dezelfde schoolklassen bij elkaar zitten.

Wijze BOBO’s uit Zeist hebben jaren terug deze datum omgezet naar 01 januari, gevolg is dus dat klasgenootjes uit elkaar worden gehaald. Bij navraag bij de KNVB is de hoofdreden duidelijk gemaakt: we willen gelijk lopen met de internationale voetbalbonden… Tja, logisch… De Valken E1 moet gelijk lopen met FC Barton City … of noem maar wat op….

Maar goed, het is niet aars, wij dus dit jaar op de ouderwetse indeling. Gevolg is dan wel dat je tegenstanders kunt treffen in zoals nu de beker, welk wel volledig B zijn en dan ook nog het liefst in de hoofdklasse willen spelen, brrr. De warming-up alleen al. Als er teams komen met een drietal begeleiders die voor de warming al ‘hoedjes’op het veld neerleggen om daar de spelers om heen te laten lopen, dan lijkt dat belangrijk. Gelukkig kunnen wij nog een warming up doen door gewoon een ‘stukkie’ of zeg tot een bepaalde lijn te lopen. Net zo makkelijk.

Maar goed de wedstrijd, ondanks hard werken werden we aan alle kanten afgetroefd, m.n. het voetbal vanuit hun middenveld en achterhoede was overweldigend. De uitslag durf ik niet te vermelden, die staat elders op deze site.
Wel heel positief te vermelden is dat de jongens bleven voetballen, geen onvertogen woord naar elkaar toe en de tegenstander bleef in zijn waarde. Een heel sportieve wedstrijd, van beide kanten.

Top jongens, zondag, nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Succes met de voorbereiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 02-03-2024
Ochtend
Ati/Mike de Meijer
Middag
Finn Stapel/Jelle Uhlenbeck

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Nobi Jonker, 02-03 (40 jaar)
Maaike Haijma, 03-03 (16 jaar)
Margreet van Dulmen, 04-03 (54 jaar)
Majel Langedijk, 04-03 (24 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com