Valken 2 opent competitie met handbaluitslag!!!

Na een prima voorbereiding met mooie resultaten in de bekerwedstrijden, was het vandaag dan eindelijk zover en gingen we voor het “echie” de wei in.
Je eerste competitiewedstrijd uit spelen en dan ook nog tegen
FC Medemblik 2 (MFC) is natuurlijk meteen uitdagend te noemen.
Alvorens het zover was hadden we om 9:00 uur een afspraak met z’n allen in de kantine om het aankomende seizoen te bespreken.
Alles kwam aan bod, van afspraken nakomen tot aan hoe we gaan voetballen en natuurlijk als laatste, maar zeker zo belangrijk:
“De spaarpot”!!
Enige uitleg gewenst: voor elk doelpunt wat we maken in competitieverband legt iedereen €1 in de spaarpot waarvan we aan het einde van het seizoen een leuk feestje bouwen!
Om 10.20 uur te zijn aangekomen in Medemblik zagen we alweer snel op het informatiebord dat we op het B veld moesten en dat betekent kunstgras!
Voor een ieder een onbegrijpelijke beslissing daar het eerste pas om 14 uur voetbalt en wij om 11 uur!!
Vorig seizoen was het uitgelopen op een debacle met een zeer onterechte 1-0 verlies werden wij toen naar huis gestuurd.
De verwachtingen zijn hoog gespannen bij het Valken publiek en zo ook bij onze trouwste supporter Ed Kamstra die de reis richting Medemblik maakte en geen spijt kreeg!!
Vanaf de aftrap was er maar één voetballende ploeg en dat was De Valken en al na een paar minuten was het raak omdat Mark.R rustig bleef en beheerst afmaakte 0-1.
In de daarop volgende 30 minuten kregen we nog eens vijf 100% kansen, maar stond het vizier (nog) niet scherp. Na een ietwat slordige verdedigende actie achterin raakte men de bal kwijt aan hun spits, maar het herstel was prima……..althans dat dachten we want onze man in het groen dacht daar anders over en legde de bal op de stip!!
Een onbegrijpelijke actie, maar het was wel opeens
1-1.
tot aan de rust een rommelige wedstrijd met over en weer een paar kansen die niet werden benut. Rust: 1-1
Jelle gaf aan niet verder te kunnen en op zijn plaats kwam Wilco te spelen. Er ontstond een wedstrijd waarbij de toeschouwers de grote winnaars werden want nadat we terecht de leiding namen met 1-2 was het na enkele minuten direct weer 2-2.
Valken kromde de rug en bleef beheerst hetzelfde spelletje spelen want dat bracht ons daarvoor ook al vele kansen.
En zo geschiedde want de ene na de andere kans werd gecreëerd, maar het was een eigen speler van Medemblik die er voor nodig was om de 2-3 te maken.
3 minuten later was het Roan die de 2-4 tegen de touwen joeg!
Langs de kant waren we er redelijk van overtuigd dat het nu gelopen moest zijn, maar niets was minder waar!
medemblik kwam geheel uit het niets op 3-4.
Bovenstaande kan ik nog wel een paar keer herhalen want de score was vervolgens 3-5 door een schitterende uithaal van Jeen
(echt waar papa Ewald!) daarna weer Medemblik met de 4-5 en Roan met 4-6 en als laatste was het Paul Dalmulder (wie?) die zijn rentree opleukte met een mooi doelpunt!!
Eindstand dus 4-7 in ons voordeel en natuurlijk €7 de man in onze spaarpot!
Men kon zich niet heugen dat er een Valken elftal in het verleden 7 maal wist te scoren bij MFC en dat is leuk natuurlijk!!
Een mooi begin van de competitie, maar volgende week tegen West-Frisia zal het nog een stuk beter moeten om de drie punten te pakken.
Klasse mannen, een mooie overwinning!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Dion Bouwman, 27-07 (20 jaar)
Bry? le Blanc, 29-07 (21 jaar)
Nomi Stheins, 29-07 (19 jaar)
Lieke de Wit, 29-07 (15 jaar)
Anne de Groot, 30-07 (29 jaar)
Copyright © 2024 De Valken