Dramatische seizoensopening voor helden

Een nieuw seizoen, een nieuwe competitie. Het jaargang 2009-2010 is begonnen. Afgelopen zondag betraden de helden sportcomplex ‘de Rozeboom’ in Bovenkarspel om te spelen tegen het 8e elftal van K.G.B.

De brede selectie van de helden werd opnieuw aardig uitgedund: Dennis D, Jan-Marcel-Freek-Rowan (weekend weg), Arthur (ik dacht dat we om 1 uur moesten) en halverwege pas beschikbaar Sebastiaan verschenen niet aan de aftrap.

Precies 11 man beschikbaar dus. Gelukkig was Erwin de Jong wederom present en maakte ook Wilfried Laan (zeg maar Pommes) zijn rentree bij de helden.

Valken speelt slecht, slap en inspiratieloos. Simpele balletjes breed over 5 meter worden maar voor 3 meter getrapt, bij ieder duel een stap te laat en geen overleg. Hierdoor kan KGB vaak genoeg 1-tegen-1 komen met doelman Dennis, die probeert te redden wat er te redden valt maar zich toch 3 maal gewonnen moet geven.

Tien minuten voor rust gaat Wilfried voorstopper spelen, voor Ivo. Dit blijkt het spel van Valken ten goede te komen. Ivo kan zelfs mee op stomen. Na een mooie aanval haalt hij de achterlijn. De bal verdwijnt corner, de voet van Ivo’s tegenstander snoeihard op de enkel van Ivo. Een bezoek in het ziekenhuis ‘s-avonds leverde gelukkig geen breuk op, maar wel een zeer zware kneuzing aan de enkel. De tegenstander bekommert zich totaal niet om zijn actie (“ik raakte hem echt niet”), en herhaalt zijn stommiteit in de 2e helft nogmaals. Ook de scheidsrechter laat zich hier van zijn slechtste kant zien door totaal geen actie te ondernemen. Hij blijft rustig in de middencirkel wachten tot de doelman de doeltrap neemt. (nee idd. zelfs geen corner)

Op slag van rust toch nog een sprankeltje hoop. Al een paar minuten speelt Valken beter en ook deze aanval mag er zijn. Camillo helemaal uitgeweken naar rechts, passeert zijn tegenstander en geeft laag voor. Via de kluts belandt het leder voor de voeten van John die vanaf de rand 16 een gausguffie produceert. Gelukkig voor Valken is de keeper hier niet op berekend en laat de bal onder zijn lichaam door glijden.

Na rust begint Valken met goede moed en prima spel. Schoten uit de 2e lijn vormen echter geen gevaar voor de keeper. Als na tien minuten spelen de 4-1 valt voor de thuisploeg na een prima counter is het gedaan met de helden.

Ook de 5-1 valt, een terechte pingel na een overtreding van Marco. Het lijkt allemaal nog erger te worden als er opnieuw een strafschop gegeven wordt, ditmaal na shirtje trekken van ….., geen idee. De Streker keeper mag hem nemen maar zijn inzet wordt uitstekend gekeerd door Dennis.

Hier blijft het bij. Valken is weggespeeld en zal volgende week uit een ander vaatje moeten tappen.