Handbalwedstrijd 27 sept

Valken 1 – Tonegido 1

Tonegido heeft nog geen competitiewedstrijd gewonnen dit seizoen. De opdracht van vandaag was dan ook: winnen en het liefst zo dik mogelijk.
Meteen toen we begonnen werd duidelijk dat dit wel erg optimistisch gedacht was. De tegenpartij speelde de bal snel rond en wist vooral hun cirkel goed te vinden. Met name nummer 11 (het midden) heeft het ons gedurende de hele wedstrijd erg lastig gemaakt.

De 1-0 werd gemaakt door Britta, daarna scoorden zij drie keer op rij. Sindsdien ging het gelijk op, er werd niet zo veel gescoord. We misten een penalty.
De rust was 7-7 en toen hadden ook Elise, Josine en Corina hun doelpuntjes meegepakt.
Het commentaar in de rust bestond er voornamelijk uit dat de bal niet lang genoeg rond gaat.
En er moet binnen de negen meter harder aangepakt worden, ze moeten de bal niet meer rond kunnen spelen.

De tweede helft ging het niet veel beter. De wedstrijd verliep moeizaam en hier en daar was de spanning te snijden. We konden het midden nog steeds moeilijk houden.
Bovendien ging het er fysiek steeds harder aan toe. Evelien lag op de grond en was zelfs even ‘buiten’. We kwamen achter te staan en het leek erop dat we de wedstrijd zouden gaan verliezen. Mede dankzij Elise drie een paar keer mooi door de verdediging heen stormde bleven we een beetje bij. Vijf minuten voor tijd stonden we met 14-16 achter. Gelukkig scoorde achtereenvolgend Britta, Elise en Corina allemaal een keer. Bovendien hielden we eindelijk de verdediging goed dicht.
Daardoor wonnen we gelukkig net aan met 17-16.