Valken 2 met 10 man onderuit!!!

De koptekst verraad natuurlijk het resultaat, maar niet de inhoud want die was anders dan de uitslag doet vermoeden!

Om 9:15 in de ochtend arriveerde iedereen op de Westerkerkweg 45 om de wedstrijdbespreking te houden onder het genot van een door de gastheer vers gezet kopje koffie.
Daar bij een heerlijke luxe koek van het merk “T.H.T. 21-09-09”.
Onder de 13 spelers (Sander belde in de ochtend af vanwege ziekte) bevond zich ook een oudgediende die luisterde naar de naam Nobie Jonker. Hij heeft aangegeven toch wel weer een balletje te willen trappen en daar zijn we als club natuurlijk heel blij mee!!
Om 10:00 uur richting Andijk en met een prachtige zon hoog aan de horizon leek het wel midzomer!
Na de aftrap om 11:00 uur werd het al snel duidelijk dat Andijk geen frivole aanvallende ploeg is, maar ver inzakken en dan op de counter loeren d.m.v. een wilde trap naar voren en hopen dat “hij” goed valt. Één van deze counters was in de 6e minuut al meteen raak en de rechtsvoor maakte met een droge schuiver langs Frank de 1-0. Enkele minuten later zien we ook de eerste (terechte) gele kaart verschijnen voor Niels die een speler haakte.
Voetballend waren en bleven we de bovenliggende partij, maar helaas waren de kansen niet besteed aan onze voorhoede. Na 25 minuten vond de scheidsrechter het nodig de wedstrijd “dood” te maken en gaf Niels een zeer onterechte tweede gele kaart. Met nog 65 minuten op de klok, 1-0 achter en met 10 man wist iedereen dat het een loodzware opgaaf zou worden.
De Valken bleef brutaal de aanval zoeken en ondanks het met een meerderheid spelende Andijk bleven zij met 7/8 man achter de bal. Er doorheen komen werd steeds moeilijker en als het al eens lukte stond daar een onwijs goede keeper op doel die werkelijk de hele wedstrijd geen fout maakte!
De ruststand was nog steeds de 1-0.
Na rust één op één en Jos schoof helemaal door naar voren hetgeen ons wel wat kansen opleverde, maar Andijk stond gewoon met veel mensen achterin en stonden ook op de juiste plaatsen (is ook een kunde!). Uit één van de counters lukte het Andijk om de 2-0 te maken, maar wie dacht dat de Valken zou opgeven heeft het goed mis! We trokken met onze laatste adem ten aanval en bleven ook de best voetballende ploeg met tien man!
15 minuten voor tijd mocht Edwin nog vrij aanleggen voor de keeper maar miste helaas.
De wedstrijd was gespeeld en de eerste nederlaag was een feit.
Niemand hoefde zich schuldig te voelen (op de scheids na!)of te schamen want we hebben echt naar maximaal vermogen gevoetbald en deze tegenstander is thuis met 11 tegen 11 echt wel te pakken!
Volgende week HSV Sport en moeten we het thuispubliek maar weer eens verwennen!!