Dames 1 wint nipt van Graftdijk (handbal)

Valken 1 – Graftdijk 1

Leuk: eindelijk tegen het team van onze oude trainer Jan. Totdat er iemand bedacht dat Jan helemaal niet de senioren coacht. Jammer!

Onze start was niet echt flitsend, pas na de eerste 5 minuten (er was in ieder geval gewisseld) viel ons eerste doelpunt. Corina veroorzaakte een penalty en Dorien benutte die. 1-1.
Ook deze ploeg heeft weer een goed midden en we staan al snel 3-1 achter. Dan scoort Elise, dan zij nog weer een keer. Elise en Corina krijgen een gele kaart maar wij scoren achtereenvolgend drie keer. Dorien (vanuit de hoek), Britta en Josien.
Zij maken weer 5-5. Dan onderschept Corina mooi de bal en scoort vanuit de break.
Vlak daarna scoren we een mooi uitgespeelde break, aangegooid door Corina op Dorien en vervolgens naar Evelien, die goed scoort.
Evelien scoort ook de 8-6. Dorien krijgt een gele kaart en Linda krijgt op slag van rust twee minuten.
Rust: 8-7.

Commentaar in de rust is wederom dat we niet goed spelen. Er worden veel individuele vang- en afspeelfouten gemaakt. Alsof we niet fanatiek genoeg zijn. Bovendien moeten we ons niet in de luren laten leggen, want er zijn er bij de tegenpartij maar twee die scoren.
Er wordt afgesproken het midden van de tegenpartij vast te zetten.

De tweede helft beginnen wij met zes man (foutje). Gelukkig is Piet alert en de scheids coulant.
Ook nu zijn we weer niet scherp, zij scoren de gelijkmaker. Britta scoort een mooi doelpunt vanaf haar rechteropbouw. Zij haken weer aan. Dan scoort Elise mooi vanaf de andere opbouw.
Zij krijgen een penalty en het is wederom gelijk. Het gevoel overheerst dat wij beter zijn, maar het komt er nog niet echt uit. Gelukkig scoren wij hierna vier keer achter elkaar. Brittta gooit de eerste er in, Corina de tweede en het is wederom Britta die scoort vanuit een mooi uitgespeelde break.
Dan houdt Madeleine knap een penalty! Corina scoort vanaf de cirkel een mooi doelpunt. Aangezien ze bijna geen penalty’s krijgt, kun je ze er maar beter ingooien!
Dan scoort hun midden nog een keer (die eigenlijk is vastgezet). Vervolgens Elise weer een keer.
15-11. Hun lange linkeropbouw scoort vervolgens twee keer achter elkaar, de eerste keer zaten we er niet goed op. De tweede keer beter maar ze gooit niet over je, maar langs je heen. En dit is lastig verdedigen. Corina veroorzaakt een penalty en Elise gooit deze op de paal.
Linda scoort vervolgens haar eerste doelpunt. 16 – 13. Vervolgens scoort de tegenpartij drie (!) keer achter elkaar. Hiermee geven we onze (niet zo) solide voorsprong helemaal weg. Het is 16-16 als wij een penalty krijgen. Dorien benut deze en vlak daarna krijgen we er nog een. Ook deze wordt door Dorien benut.
Einduitslag: 18 – 16.

Slechte wedstrijd, maar gelukkig gewonnen!
Aanstaande dinsdag tegen Niedorp zal iedereen een tandje er bij moeten zetten om de punten mee naar huis te nemen!