‘Arie Schaper’ bezorgd Valken 2 de winst!!

Een prachtige zondag met een waterig zonnetje aan de hemel en met een optrekkende dauw zorgde er samen voor dat het veld er mooi, maar gladjes bij lag.
Vandaag kwam VVS’46 uit het mooie Spanbroek op bezoek en men wist dat dit geen makkelijke opdracht zou worden, daar de gasten de laatste vier wedstrijden had gewonnen.
Een verzameltijd van 10:15 uur was toch helaas iets te vroeg voor één speler, maar positief was dat Roan ruim op tijd was (14 seconden over) na zijn debacle van vorige week. De voorbespreking was vooral gericht op het fel beginnen en goed in de formatie (positie) voetballen.
De laatste minuten zijn altijd om even de standaardsituaties te bespreken zoals vrije trappen en corners. Ditmaal was het de andere Dalmulder die een ingeving kreeg en begon over een “Arie Schaper” corner. Helaas werd Paul niet serieus genomen en een ieder begon te lachen. Toch liet Paul even weten dat dat een corner is die laag en hard genomen moest worden en een speler van ons over de bal heen stapt en heel simpel de volgende de bal dan gewoon inschiet!
Hilariteit alom want als het zo simpel zou zijn………………………………………………………
De wedstrijd begon en de afspraak “fel beginnen” was zo te zien alleen opgepakt door onze gasten want we kwamen door hun felheid totaal niet aan voetballen toe en verloren elk duel. Korte passes kwamen niet aan en de kansjes voor VVS begonnen zich op te stapelen, maar of het vizier of onze oude grastijger Frank stond op de goede plek!!
De nul houden tot aan de rust was op dat moment het belangrijkste……..
Volgens mij onze eerste corner in de 35e minuut en werd genomen door Paul (ja,Ja!)
Zoals hij had beloofd werd de bal keihard en laag voor het doel gepegeld en het was bijna raak, maar er zat een been van een tegenstander tussen wat natuurlijk betekent dat er weer een corner genomen moest worden.
Exact dezelfde inhoud, maar nu was het na het overstapje keihard raak want Roan liep op de juiste plek om de bal tegen de touwen te jagen!! Een uitbundige Paul kwam direct naar ondergetekende om zijn gelijk te halen die ik overigens zonder problemen gaf hahahaha. 1-0
Stel jezelf eens voor dat je zoveel beter bent dan je tegenstander en opeens sta je met 1-0 achter!! Inderdaad, dan ben je de kluts even kwijt en dat was bij VVS ook zo en kregen we meteen enkele grote kansen om de wedstrijd te beslissen, maar helaas waren we daar niet scherp genoeg voor! Rust 1-0
De rust had VVS gebruikt om de koppies weer leeg te krijgen want ze gingen vrolijk verder met aanvallen en combineren. Op één grote kans na, die overigens met katachtige reflex gepakt werd door Frank, gaven we weinig weg en werd het VVS publiek en coaches allemaal teveel en ontplofte bijna.
We hielden het vol en zowaar stonden we na 85 minuten onder druk te hebben gevoetbald aan de goede kant van de score.
Terug in de kleedkamer was er een opvallende stilte en rust dat aangaf dat we eigenlijk de drie punten “gestolen” hadden vandaag, maar dat dat ook een heerlijk gevoel geeft!
Volgende week een bekerronde waar we ook nog in meespelen en het toeval wilde dat we tijdens de loting gekoppeld zijn aan KGB dat ook bij ons in de poule zit!