‘In het harnas’

De uitdrukking ‘in het harnas”, hoe vaak hoor je deze? Niet vaak naar mijn weten, maar als je deze uitdrukking hoort, wordt deze vaak gekoppeld aan een minder leuke gebeurtenis.
Helaas heeft De Valken zo’n gebeurtenis te vaak moeten meemaken. Gerespecteerde en zeer gewaardeerde mensen heeft de club verloren door dit feit. Ook hoor je mensen dan later praten over ‘hij/ zij is gegaan in het harnas’ tijdens het beoefenen van z’n of haar favoriete sport of hobby”. Het lijkt voor sommige een mooi einde, ja, als je heel oud bent misschien, maar het zijn altijd jonge mensen die dit noodlot moeten treffen. Waar wil ik heen?

Net zoals iedereen sla ik op maandagochtend de krant open, eerst altijd de sport, vaste prik, maar gelijk was mijn aandacht op de voorpagina van het N.H.D. gevestigd.
En dan lees je de kop, “scheidrechter overleden door hartstilstand”.
Verschrikkelijk… weer een jong persoon die getroffen wordt door een hartstilstand tijdens het beoefenen van z’n geliefde hobby.

Tijdens de rust van West Frisia 1 en Grashoppers 1, loopt de scheidsrechter van het veld en zakt ineens in elkaar en bezwijkt aan een hartstilstand. Pogingen om deze man te redden mogen niet baten en de scheidsrechter, de heer R. Snijders uit Heerhugowaard overlijdt op slechts 47 jarige leeftijd, tijdens het beoefenen van z’n hobby. Je gedachten gaan uit naar de nabestaanden en gelijk spoken mijn gedachten naar een paar jaar geleden. Want hetzelfde lot heeft Valken ook een paar keer getroffen, zeer, zeer tragisch.

Dan is voetbal toch echt niet meer belangrijk en nog minder als bijzaak.
Waarom maken we ons dan in vredesnaam druk om een bank die geen geld meer heeft!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Copyright © 2024 De Valken