Ricky van den Bergh-ziekte bij de helden?

Nee zo erg nog niet, maar de score had behoorlijk hoger uitgevallen indien het Zwaagdijker aluminium iets hoger was. Ofwel: Latje-trap met Valken 4.

Het 4e uitduel in evenzoveel competitiewedstrijden speelden de helden van Valken 4 in Zwaagdijk-Oost, bij de plaatselijke RKVV. Het 3e elftal van de rood-wit-blauwen verwachtten ons op een mooi sportcomplex, waar enig minpuntje het slappe bakje koffie voor aanvang was. Wederom een late middagwedstrijd, alle helden waren dus op tijd.

Niet in staat om te spelen waren Ben, Camillo, Freek, Dennis Dup en Ivo. 3 wissels dus vandaag, gedurende het schouwspel kwamen velen aan de beurt.

Al vrij snel na het eerste fluitsignaal van de middag blijkt dat Valken de betere formatie is.

Valken kan naar hartelust combineren, en de 4-4-2 tactiek, met een overwicht op het middenveld lijkt wederom zijn vruchten af te werpen. Temeer daar de backs van Zwaagdijk niet mee naar voren (durven) te gaan en dus eigenlijk voor spek en bonen op het veld staan.

Bij Valken worden veel ballen ingespeeld op de spitsen. John, Niels en Martin kunnen vaak voor of eigen succes gaan, of de bal terugkaatsen voor een afstandsschot. Lat I komt uit zo’n 2e variant. John ontvangt terug van Martin, schiet vanaf randje 16, onderkant lat uit de goal.

Lat II komt voort uit de 1e variant, Martin wordt aangespeeld, draait weg van tegenstander en met links eveneens in de verre hoek, maar iets te hoog.

Meer (halve) kansen in overvloed. Vooral aan de afronding na voorzetten ontbrak het, meestal omdat er geen persoon bij de 2e paal klaar stond.

Geen doelpunten dus in het 1e bedrijf, ondanks een gigantisch overwicht, genoeg kansen en niets weggeven.

In de 2e helft gaat Valken gewoon door waar men in de 1e helft mee bezig was. Aanval na aanval, en na tien minuten is het eindelijk raak.

Een prima 1-2 tussen Roan en Martin, Roan haalt de achterlijn en kan terugleggen op Martin. Vogelvrij kan hij in de verre hoek binnen tikken.

Valken lijkt zich op te gaan maken voor een stormloop op het Zwaagdijker-doel, maar komt al snel van een koude kermis thuis. Enkele minuten na de openingsgoal is er een misverstand in de Hemmer-defensie. Verdediging laat de steekbal lopen voor Dennis, keeper blijft in zijn goal. Als hij uiteindelijk toch voor de bal gaat is de spits er net iets eerder bij.

Wordt het dan toch nog spannend? Nee, niet echt. Valken herstelt zich snel van deze tegenslag.

Joost komt mee naar voren. De nieuwe voorstopper krijgt alle vrijheid en vanaf 26 meter wordt ie aangespoord om te schieten. Dat doet the king dan ook en via de vingertoppen van de keeper belandt het leder in de kruising. Een schitterende goal!

In het laatste gedeelte van de wedstrijd krijgt Valken nog een paar reuzekansen. Lat III: Nico ziet zijn schot op de dwarsligger uiteen spatten. Tenslotte kan John ongehinderd richting goal sprinten. Uitgeblust na het nuttigen van 4 flessen rode wijn, 3 bottles of good old scottish whiskey, een flesje rosé en wat verder nog voorradig was produceert hij op een afstand van 31 meter een gaus guffie.

Ondanks de laatste verwoede pogingen van de thuisploeg blijft het bij 1-2, en daar valt uiteindelijk niets op af te dingen.

Komende zondag de 1e thuiswedstrijd, tegen nummer laatst Spartanen 5. We zouden zomaar de koppositie kunnen pakken, dus komt dat zien! Aanvang in het C-stadion – met uitstekende grasmat – is 13:00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 15-06-2024
Ochtend
Ati/Kenan Almhmedi
Middag
Opvulplek/Opvulplek

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Simone Feller, 11-06 (28 jaar)
Wouter Dekker, 12-06 (20 jaar)
Collin Lely, 12-06 (19 jaar)
Daan van den Akker, 13-06 (22 jaar)
Mark Borst, 13-06 (41 jaar)
Edwin Hoffer, 14-06 (31 jaar)
Melissa Sijm, 14-06 (29 jaar)
Claudia Kors, 15-06 (29 jaar)
Gerard Koster, 16-06 (59 jaar)
Copyright © 2024 De Valken