Na blamage tegen VVW nu wel 3 punten voor Valken A1

Eerst willen wij ons excuseren na onze droevig wedstrijd van vorige week tegen VVW! Dan nu deze week, wij hebben ons na de blamage van vorige week uitstekend hersteld tegen Oosthuizen.
Door de harde wind die er stond op het Valken complex begonnen we op advies van onze keeper voor de wind, dit resulteerde al snel in een aantal kansen doordat de verdediging van Oosthuizen een aantal keer verkeerd timede waardoor, de bal aantal keer over de verdedigers heen stuiterde. Dit was al snel een prooi voor onze snelle spitsen! In de 26e minuut kwam dan ook de 1-0 op het scorebord te staan, het was Niels Fine die de bal mooi in de goal schoot. Vlak voor rust kwam er een geweldige rush van Erwin, die hem toen in de voeten van Toimen schoof. Nu maakte hij deze niet te missen kans af. Dit betekende de 2-0 voor. Bovendien was er een clean sheet in de eerste helft voor de verdediging. De verdediging verdient in de deze gehele wedstrijd dan ook een groot compliment, klasse gespeeld heren!
Na de rust begonnen we ook zeer sterk, we begonnen met een dubbele 1-2 van Michael en Roy, hierdoor had Jos de ideale kans om de wedstrijd op slot te gooien! Maar hij faalde oog in oog met de keeper. Hij schoot de bal wegens onbekende reden over het doel heen. Helaas….. In het verloop van de wedstrijd had de aanval en met name Toimen één hand vol kansen, maar zij wilden deze kansen niet verzilveren, ook had Roy nog een aantal schoten die helaas het doel niet bereikten. Doordat wij door bleven gaan met het missen van kansen, raad je het natuurlijk al! Oosthuizen kwam terug in de wedstrijd door de 2-1 binnen te tikken. Hierdoor begonnen de jongens van Oosthuizen bloed te ruiken waardoor ze alleen maar sterker werden maar dit resulteerde niet in een doelpunt voor Oosthuizen, omdat dit echter goed werd verdedigd door de mannen van Valken A1. Door het inbrengen van Niels Fine kwamen in de 63e minuut weer terug in de wedstrijd en maakte we gelukkig na veel gemiste kansen toch nog de 3-1. Niet veel later tikte we ook nog de 4-1 door een goal van Niels Fine of Toimen (doelpuntmaker onbekend door onze monsterscore)! Na onze ruime voorsprong waren de mannen uit Oosthuizen helemaal de weg kwijt en begonnen te zeuren op de scheidsrechter waardoor zij ook nog twee gele kaarten voorgeschoteld kregen. Met nog 15 minuten op de klok mocht ook Errie zijn entree nog maken op het hoofdveld, dit resulteerde dan ook in twee assist.
De 5 – 1 van Toimen en de 6 – 1 van Niels F. en dit was tevens de einduitslag van de confrontatie met Oosthuizen.
De conclusie van deze wedstrijd is dan ook makkelijk! We hebben de overwinning zwaar verdiend.
Volgende week gaan wij op WERELDREIS richting Graftdijk waar wij de drie punten weer mee hopen te nemen. Wij hopen dat ons team dan even veel strijdkracht geeft zoals dit weekend! (geld ook voor jou Timmah)