Zevenklapper voor Valken 2!!!!!!!

Na vorige week aan de hand van Jos te hebben gewonnen waren de rollen deze week omgedraaid: Jos ziek en trainer weer terug!
Dus mocht ik zelf weer de touwtjes in handen nemen en dat was toch wel weer erg lekker.
De tegenstander van vandaag was Westfriezen en had tot dusver 7 gespeeld, nul punten en 7 voor en 25 tegen.
Tja, dat moet kunnen zou je zeggen, maar vorig seizoen was het precies zo en verloren we twee keer tegen ze.
Een gewaarschuwde ploeg telt voor twee en iedereen was messcherp.
Helaas waren de gasten dat niet en waren hun spelerspasjes vergeten en wilde de scheids daarom absoluut niet beginnen. Nadat één van de Zwagenesen met 150 KM heen en terug was gereden konden we alsnog om 11.55 uur beginnen ipv 11.30 uur.
Al snel werd duidelijk dat deze tegenstander niet voor niets helemaal onderaan stond want er zat werkelijk helemaal niets in en De Valkjes konden heerlijk vrijuit voetballen en al na 5 minuten lag de bal achter de keeper van Westfriezen door een mooie één twee tussen Niels en Tijmen.
Vanaf dat moment zie je dat men denkt: “het komt vandaag vanzelf wel” .
Dit was dus niet zo en Westfriezen zag toch kans af en toe gevaarlijk te worden.
na 35 minuten kans na kans te hebben gehad waren het wederom Niels en Tijmen die het voorbeeld gaven door een goede combinatie af te ronden: 2-0.
Ook de 3-0 werd nog voor de rust gemaakt waar beide heren bij betrokken waren! Rust.
In de rust was bij iedereen duidelijk dat er nog lang niet goed gevoetbald werd en wanneer we het tempo iets omhoog zouden gooien deze ploeg helemaal konden wegspelen!
Om enige stimulans in de ploeg te gooien beloofde Paul dat er bij 3 doelpunten na de rust een blad bier te halen en Frank deed er een schepje bovenop door een tweede blad te halen als men de “0” zou houden!
Een tweede helft met hetzelfde spelbeeld met nog doelpunten van Paul, Roan, Mats en Nobi (willekeurige volgorde) dus een 7-0 eindstand met als gevolg twee bladen bier en tevens kwam ons ten gehore dat onze concurrent Andijk met 2-3 had verloren en nu nog op één punt staat.
Hoogtepunt in de tweede helft was een prachtige buikglijer van Wilco pal voor het veeltallig opgekomen publiek die daarmee de handen op elkaar kreeg en een gemiddelde van 8,7 scoorde voor deze actie!!
Al met al een prima prestatie en als we dit door kunnen trekken ziet de toekomst er rooskleurig uit!!