Valken legt koploper Andijk genadeloos over de knie!!!

Zou het na ongeveer 11 weken dan eindelijk weer eens gebeuren….
Dat was mijn gedachte afgelopen zaterdag…………
Tegen de koploper………………
Vrijdagavond een belletje van Paul dat het echt niet gaat………….
Oke, nog 13 over………zaterdagavond een belletje van Sander dat het morgen echt niet gaat lukken…………………………
Potverdikkie……………wat nu…………ach, het gaat 6 graden vriezen en zal wel afgekeurd worden en anders gewoon met twaalf man.

De volgende ochtend………….licht gevroren, maar al snel lagen de A junioren en het vierde elftal eruit en kon ik toch mooi met vijftien spelers aantreden omdat onze wedstrijd gewoon doorgang kon vinden.

Om 10:15 uur de mannen aan de bar en er hing een goede positieve sfeer. Zowaar hoefde ik de mannen niet te roepen om de bestuurskamer in te gaan want ze gingen geheel uit zichzelf!!
Dit was voor de begeleiding een prima teken, “men had er zin an”

Een bespreking die in het teken stond van het op de juiste manier bestrijden en verslaan van de koploper Andijk!!!
Tijdens de verloren uitwedstrijd (2-0) werd het al duidelijk dat Andijk een meester is in de omschakeling en bijna elke counter een kans opleverde. Ze laten de tegenstander het spel maken en zakken helemaal in tot een meter of 20/25 van eigen doel om dan na balverlies tegenpartij keihard toe te slaan.
Dus besloten we om Andijk vandaag het spel te laten maken en in ieder geval de nul te houden en van de kansen, die we elke wedstrijd wel krijgen, er één of meer te verzilveren.

Tijdens een relaxt ogende warming up werd het wel duidelijk dat het veld behoorlijk hard was, maar beide partijen wilde voetballen en zo geschiedde…………………………….

Vanaf de aftrap twee teams die niet wilde verliezen en er ontwikkelde een voorspeld patroon want Andijk kreeg de ruimte om op te bouwen, maar wist zich daar geen raad mee.
Andijk was de gehele eerste helft ongevaarlijk en het was De Valken dat de score had moeten openen, maar Jan faalde helaas.
Een 0 – 0 ruststand was dan ook het gevolg met een iets beter Valken.

Tijdens de rust twee verse wissels en een iets andere tactiek wat tot gevolg had dat we daar de eerste 15 minuten moeite mee hadden en zoekende waren. Andijk profiteerde daarvan en enkele “billenknijpmomenten” waren het gevolg.
De verdediging en uiteraard Frankie hielden ons op de been en langzaam kwamen we onder de druk vandaan en bij de eerste de beste goede aanval was het Jos die vanaf 20 meter strak inschoot en de bal op de binnenkant paal en vervolgens achter de keeper belandde: 1 – 0.

Vanaf dat moment begon Valken pas echt lekker en goed te voetballen en werd Andijk weggespeeld. Kans na kans werd gecreëerd en uiteindelijk was het onze “killer” Mark. R die het hele seizoen al selectief is in het maken van hoogtepunten, maar nu over rechts aan de wandel ging en heel onverwachts in de korte hoek scoorde: 2 – 0.

Andijk had het niet meer en na de wissel Camilo voor Jos kwam daar nog een schepje bovenop want de kleine grote man dolde een aantal Andijkers met veel plezier…………………………
Vervolgens werd Camilo diep gestuurd en hield prima overzicht en zag dat Jan goed was meegelopen en gunde hem de
afronding: 3 – 0.

De laatste minuten werden uitgebald en de vreugde was groot bij zowel de spelers als bij de toeschouwers die deze ochtend echt verwend werden!

De ivallers van de A junioren en het vierde elftal nog heel hartelijk bedankt!

Mannen, we staan nu in verliespunten gelijk met Andijk en er volgen nog negen finales en wanneer we die net als vandaag tegemoet treden kunnen er nog mooie dingen gebeuren!!

Dus toekomstige tegenstanders van Andijk: inzakken en laat ze het spel maken want daar hebben ze moeite mee!!

PS: nog een dik compliment van onze sponsor
E.Kamstra!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Copyright © 2024 De Valken