D1 verliest(onterecht) bij de Blokkers

Zaterdag 20 maart.

Vandaag gingen wij op bezoek bij de Blokkers D2. Op papier een sterke tegenstander, want in de vorige competitie speelden wij al tegen de Blokkers D3 waar we met 4-1 wonnen.

Na de verloren wedstrijden tegen Westfriezen(9-1), en Victoria’o(5-1) hadden we eigenlijk wel wat goed te maken.
Gisteravond ging ik met een goed gevoel me bed in dat we deze wedstrijd wel eens konden gaan winnen. Iedereen was fit, alleen Alain was afwezig ivm vakantie.
Totdat ik om 8.45 zaterdagochtend gebeld werd dat Daan ziek was, tja dan sta je in een keer met 10 man. Na wat belletjes te hebben gepleegd kon uiteindelijk de wedstrijd van de D2 een half uur verlaat worden, en kon ik daar wat spelers van lenen.

Stef en Ivo waren dan ook mooi op tijd om te gaan vertrekken richting Blokker.
Na het wedstrijdformulier te hebben ingevuld en wij richting het veld gingen. Kwam de scheidsrechter al gauw naar het veld om alles te controleren.
Hij ging persoonlijk alle gezichten controleren en vroeg waar die dispensatiespeler van 96 was. Tja die vind je hier niet.

De 1ste helft begon en werd al snel duidelijk dat het een moeilijke opgave was. De sterke wind die over het veld raasde zorgde al gauw voor problemen. Het eerste afstandschot van Blokkers viel al in de goal. Een hoge bal die zo op het oog wel te ‘vangen’ was voor Tom. Maar deze glipte door zijn handen het doel in. 1-0.
Voetballend gebeurde alles eigenlijk op het middenveld, wij bleven wel voetballen maar met heel veel pech belande een steenharde kopbal van Kor op de lat. Niet snel daarna werd het dan ook 2-0. Een schot op doel vanaf de zijkant die met de wind meeging viel ook over Tom heen.

Vanaf dat moment gingen wij veel beter voetballen. Er werd weer ouderwets getikt. Mooie steekballetje en er kwamen meer kansen.
Een uitbraak over links met een goede actie van Milko en een perfecte voorzet belande voor de voeten van Kor. 2-1

RUST!

In de rust nog even wat dingen op een rijtje gezet, en iedereen erop gewezen dat het nog niet afgelopen was. Wij waren de laatste 10 min veel beter en dat we dat in de 2e helft door moesten zetten.
Toen we door de scheidsrechter weer naar het veld gewezen werden en ik nog ff werd opgehouden door een oude bekende. Daardoor kwam ik 30 seconden te laat het veld op. Ik zag nog net een schitterend afstandschot van Kor, die vloog ‘keurig’ over de doelman heen. 2-2.
Wij bleven de betere de rest van de wedstrijd. Met kansen op en neer. In de 58 min kwam er een aanval over links van de Blokkers en die kneep naar binnen richting het doel. Tom keerde zijn harde schot nog wel maar werd door een alerte speler ingeschoten.3-2
In de laatste min van de wedstrijd kregen wij nog een hoekschop en Kor zag al dat hij te hoog was voor hem en stompte de bal met z’n hand en de keeper ving hem nog. Maar de scheidsrechter zag niks over het hoofd en stuurde hem van het veld. Nog geen 20 sec daarna floot deze beste man af. 3-2 verlies. Helaas!

Toch mijn complimenten voor het optreden van deze wedstrijd. We bleven erin geloven en hebben tot de laatste minuut ervoor geknokt. Met veel pech verlies je deze wedstrijd dan.
Een gelijkspel was veel beter voor deze wedstrijd, maar helaas jongens.

Volgende week hebben we Westfriezen thuis. Hier moeten wij uiteraard revanche op nemen na de keiharde nederlaag van vorige keer.
Maandag en woensdag nog lekker trainen dan gaan we voor de overwinning.