Helden spelen 2e stek in eindrangschikking bijna veilig

Na de domper van vorige week speelden de helden hét duel om de ‘best of the rest’. Bij winst in het duel tegen KGB 8 zou het verschil 5 punten worden (met nog 2 duels te gaan). Bij verlies passeert KGB de helden. In de 1e wedstrijd van dit seizoen waren de Kaalgeschoren Biggetjes nog met 5-1 te sterk. Sinds dat duel is er voetballend veel beter gegaan bij Valken. Helaas allemaal zonder Ivo die in het desbetreffende duel uit de competitie werd getrapt. Vorige week probeerde hij het weer voor het eerst, maar dat was meteen voor het laatst. Derhalve geen 90 competitieminuten voor hem dit seizoen.

Ook niet aanwezig vandaag: Ben, John en Erwin.
Freek, Arthur en Nico kwamen later dus er moest weer flink gepuzzeld worden.

In het eerste bedrijf de wind tegen. Met Niels en Martin als meest vooruit geschoven pionnen moesten we het voorin puur van de snelheid en techniek hebben. Kortom: Aantal kansen in 45 minuten: 0. Het mislukte schot van Camillo in de slotseconde na een overtreding van Nico tel ik voor het gemak maar niet mee.

KGB speelde de eerste helft veel beter. Ze kregen menig corner waar ze echter geen raad mee wisten. Veel verder kwamen ze echter niet. De vele steekballen waren vaak veel te hard en dus simpel een prooi voor Dennis. De overige aanvallen werden vakkundig weggewerkt door de verdedigers.

Na rust een veel beter spelend Valken. Meteen vanaf de afstrap een ‘c2-tje’. Bal terugleggen op Marcel->diepe bal en 4 man direct vol in de aanval. Vooralsnog geen doelpoging maar de toon is gezet. Binnen 10 minuten is het dan toch 1-0 als na goed doorjagen van Freek. Hij onderschept de bal en komt oog in oog met de keeper. Freek schiet onberispelijk binnen.

Helaas is de blijdschap van korte duur. KGB krijgt een vrije trap op een meter of 30. Kort genomen, geen dekking en speler kan vrij inschieten in de korte hoek.

Dat is dan ook het enige moment van onoplettendheid. Het restant werd door de gehele helden-formatie op scherp gespeeld.

Na 25 minuten is Nico de meest scherpe, dat is ie het hele seizoen al. Een voorzet vanaf links wordt door Martin verlengd. Bij de 2e paal staat Nico helemaal vrij en hij schiet onberispelijk binnen.

10 minuten voor tijd gooit hij de wedstrijd op slot. De voorzet is vanaf rechts door Dennis. Martin maait zijn tegenstander neer en de bal valt opnieuw terug voor de voeten van Nico die daar wederom raad mee weet.

En zo, na een uitstekende 2e helft winnen de helden dit duel van de rest met 3-1 op pure wilskracht en inzet.

2 wedstrijden voor het einde van de competitie is dus de eindpositie bijna bekend.
Wij spelen nog tegen Zwaagdijk en WSW thuis. 1 Overwinning is voldoende voor de 2e stek.