Valken 2 rookt Kgb 3 volledig uit!!!!

Zoals u in de voorbeschouwing al kon lezen, was het weer een hele opgave om 11 spelers bijeen te krijgen voor het duel tegen Kgb 3. Onze doelman Dekker moest het vlaggenschip schoon houden vanwege een schorsing van de keeper van Valken 1, maar gelukkig was David van Gelderen (de vriend van Jeen 😉 bereid om zijn handschoenen “uit de kast” te halen. David had de moeilijke taak om de status van NUL doelpunten tegen in alle thuiswedstrijden van afgelopen seizoen te prolongeren.

Deze status werd hem niet makkelijk gemaakt door de verdediging die geheel afwezig was (op Wilco na). Sander, Jelle, Dirk, Mark, Mike, Rens, respectievelijk geblesseerd, wederom een feest van ver familielid, weekend weg, naar het 1e en geblesseerd. Hierdoor kwam onze linksbuiten Paul op de linksback, zakte Niels Kool een linie en werd Ronald uit het 4e elftal ingezet, samen met Sam die normaliter zijn talenten bij de A junioren vertoont. Helaas mocht veteraan Wilfried Laan niet meespelen omdat zijn spelerspas niet aanwezig was.

Maar het aller vervelendste was dat onze coach Peter nog steeds op de Bahamas vertoeft en zijn vrouw …………………. O nee, net van een excursie terug was en met dolfijnen had gezwommen. Peter gaf middels de sms nog wat bemoedigende woorden door.

Omdat het tricot van Kgb ook veelal uit Rode kleuren bestaat, zouden wij in de oude blauwe “kartonnen” reserveshirts van Valken 1 spelen. Echter, de voorkeur ging naar de nieuwe (prachtige) grijze shirts. Volgens Timo moesten wij “verdienen” om in die shirts te spelen door wat meer inzet te tonen met warming up…..

De wedstrijd dan; zoals verwacht zouden wij het spel gaan maken en Kgb na zo’n 10 minuten controle krijgen op ons spel. Na 8 minuten was het spits Sam die de bal kogelhard naast schoot. Nog binnen het kwartier was het Jan die zich mooi vrij speelde en van de rand 16 de bal in de winkelhaak schoot, heerlijke goal. 1-0.

In de 18e minuut gaf Camilo een mooi diepteballetje op Jos die van de hoek 16 meter de bal met buitenkant rechts in de linker hoek poeierde. 2-0. Kgb was geknakt, maar staat erom bekend achterstanden van 4-0 om te buigen naar 4-4, dus scherp blijven was noodzakelijk.

Even voor rust was het Jeen die als doorgebroken speler werd neergehaald en een vrije trap mocht nemen. Het was dezelfde Jeen die de bal technisch knap om de muur heen werkte en de bal hard tegen het net penetreerde. 3-0. (kopie 4-3 uit tegen RKEDO) RUST.

Een rust van weinig woorden, geen noodzaak tot wisselen.

Gelukkig maakten wij vlak na rust 4-0 doordat Roan de bal hard en laag inschoot na een prachtig opgezette aanval. 4-0. Zelfs onze vlagger Theo V. vierde het feestje mee!!

Daarna hebben we diverse schitterende aanvallen opgezet maar ontbrak het een paar keer aan de afronding. De net ingevallen Mark Ruiz Ruiter kwam het veld in en schoot zijn 1e bal van 4 meter hoog over. Daarna volgde nog een aantal schitterende aanvallen waarvan wij zelfs complimenten van de tegenstander mochten ontvangen.

Het waren respectievelijk Ronald (van 25 meter), wederom Jan (randje 16) en Mark Ruiz Ruiter (intikken) die de 5, 6 en 7-0 aantekenden.
In de laatste 5 minuten stond David zijn mannetje door met prachtige katachtige reddingen het doel schoon te houden en onze ongeschonden status te behouden, de NUL.

De tribune zat vol en men heeft een leuke, sportieve wedstrijd gezien waarbij wij een keurige teamprestatie hebben neergezet. Het is jammer dat de trainer het niet gezien heeft, maar zoals al eerder gezegd, die moest zo nodig met dolfijnen zwemmen 😉

Complimenten aan iedereen, David stond er op juiste momenten, de verdediging stond goed georganiseerd, onze normaal linksbuiten deed het perfect op linksback, Ronald prima coaching en inschuiven, Niels sober en goed organiseren, Wilco goed uit taak. Jan en Roan goed in afronding en bijsluiten. Camilo 9 longen lucht (hoe is het mogelijk), Sam perfect debuut, Jeen mooie voorzetten. Mark R.R. balvast en goal.

In de kleedkamer kregen wij de complimenten van Timo die toegaf dat wij de mooie grijze shirts waard waren. Volgende week weer met Peter, wordt vervolgd…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Copyright © 2024 De Valken