Uitstekende start Valken D1

Na de bekerwedstrijd overwinning van woensdag jl. tegen Dindua D1 heeft Valken D1 opnieuw aangetoond op de goede weg te zijn. Vandaag werd thuis de eerste competitiewedstrijd met 9-1 gewonnen van Andijk D1.
Het ziet er naar uit dat Jelle en Wietse hun selectie stevig aan het neerzetten zijn. Na een ingelaste training op vrijdagavond mochten de mannen vandaag aantreden in de volle zon. Om 12:30 was de aftrap. Valken ging direct in de aanval. Al gauw viel de eerste treffer. Cor gaf vanaf links een voorzet op Alain die de bal ogenschijnlijk eenvoudig in het doel werkte. 1-0.
In de achtste minuut speelde Bas zichzelf vrij op rechts en stuurde Cor weg. Een schot van Cor ging maar net naast. Andijk pakte de bal op en schoot hard op doel. Thijn liet zien dat hij een betrouwbare doelman is en keerde de inzet. Even later krijgt Valken op links een vrije schop. Milko geeft voor waarna Cor de bal nét naast plaatst. Cor is hierdoor echter niet van zijn stuk en weet even later een lage voorzet Niek met een sliding in het doel te plaatsen. 2-0.
Na 12 minuten blijkt dat de organisatie in het team nog verder ontwikkeld kan worden. Andijk komt na een snelle uitval en goed uitspelen van de Valkenverdediging terug op 2-1. Vlak daarna weet Andijk nog meer aan te dringen en scoort bijna de gelijkmaker. Gelukkig gaat de bal net naast. Hierna trekt Valken het initiatief weer naar zich terug. Alain wordt door de goede verdediging hard in de voet aangespeeld waardoor hij de bal direct kan doorspelen aan Milko. Milko neemt aan en haalt van afstand hard uit. 3-1
Dan breekt een sterke periode van Rick Boon aan. Na een eerste voorzet van links kopte hij de bal nog net over. Nadat hij een lage kopbal van Alain gestopt ziet worden en Thijn een voorzet van Andijk aan de andere kant vroegtijdig onderschept, scoort Rick de 4-1. Even later ontvangt Rick de bal via een hoge voorzet. Hij controleert en schiet hard in voor de 5-1.
Na de rust en de mooie voorsprong is het altijd de vraag of de concentratie goed vast kan worden gehouden. Maar Valken komt goed uit de kleedkamer. Binnen enkele minuten weet Milko, via een hoge voorzet door het midden, Alain in stelling te brengen. Deze geeft een klein tikje met het hoofd en de 6-1 staat.
Nadat de bal door de doelman van Andijk nog eens net van de lijn is gehaald gaat Andijk wat pittiger spelen. De sterkste fase van Andijk duurt 5 minuten en levert echter niet meer op dan een schot naast het doel aan de rechterkant. Zowel het middenveld als de verdediging van Valken laat in deze periode zien dat ze niets kado willen geven. Hierna is Andijk definitef gebroken. Een nu nog gestopt afstandschot van Milko kondigt de laatste doelpuntrijke fase aan. Een hoekschop op links wordt door Milko hoog voorgegeven en door Cor hard en hoog ingekopt 7-1. Even later laat Rick B. zijn mentaliteit zien en blijft vechten voor de bal. Uiteindelijk wint hij het duel en geeft voor. Cor maakt af 8-1.
Nog even lijkt keeper Thijn een blessure op te lopen na een stevige botsing én redding. Gelukkig valt het mee. Tot slot weet Milko zich eenvoudig vrij te spelen en bepaalt de eindstand op 9-1 door een harde treffer vanaf links. Einde wedstrijd.
Een droomstart van de competitie met eens sterk aanvallend Valken met een degelijk middenveld en even degelijke verdediging. Ondanks het ene doelpuntje in het begin van de wedstrijd wisten zij Andijk onder controle te houden. Een mooi team met veel potentie. Op naar de volgende wedstrijd thuis tegen KGB. Met waarschijnlijk wéér veel publiek.