Valken 3 maatje te klein voor West-Frisia DP 3

Valken 3 speelde deze dag zijn 2e bekerwedstrijd tegen een 3e klasser, Westfrisia 3 uit Enkhuizen. We wisten dat het een lastige wedstrijd zou worden voor ons als 7e klasser, maar we begonnen met een 0-0 en van daaruit kon het nog alle kanten op.

De motivatie zat er goed in, het weer was uitstekend tot warm en daarbovenop geteld deed de scheidsrechter niet moeilijk over het ontbreken van nog enkele spelerspassen, tot opluchting van coach Jelle Koopman.

De eerste 10 minuten speelden vooral af op de speelhelft van de Valken, maar de muur die bestond uit Niels van ’t Hof, Bas Dobbelaer, Jouke Wiltenburg en Sven Boots, bleef de druk op de spitsen van Westfrisia hoog houden waardoor zij niet aan een afronding toe kwamen. Helaas hield het na 10 afgeslagen kansen voor Westfrisia op en vielen binnen het kwartier doelpunten 1 en 2 in het voordeel van de Westfrisianen.

Hierna gingen de koppies van Valken knikken. Omhoog welteverstaan, want een gouden wissel tussen de centrale middenvelders Michael Timmer en een binnenkomende Ron Boon toonde het staaltje strijdlust die de Valken de gehele wedstrijd liet zien. De verse Ron Boon controleerde de bal, speelde enkele spelers van Westfrisia zoek en loeide hem, zonder medelijden met het leer, linksboven in het kruis. 1-2.

De Valken namen geen genoegen met een eredoelpunt. Het nadeel was dat Westfrisia zeer snelle spitsen heeft en een verdediger die zeer netjes van afstand binnenkant paal de 1-5 in kan schieten. Een klein gevoel voor de keeper Jeroen Goedhart en de veldspelers van “hier kunnen we niks aan doen” leiden Valken 3 de rust in.

De tweede helft bleek eenzelfde verhaal te zijn. De kansen verhouding was 1:5. De motivatie verhouding was 12:11. Jammer genoeg wint het jonge en spiksplinternieuwe Valken 3 daar nog geen wedstrijden mee. Misschien voor Westfrisia leek het even bij de 1-10 dat de mannen in rood en groen mentaal geknakt waren, maar Valken bleef weerbaar.

Enkele openingen op de linkerkant van de altijd winstlustige Erwin Hofland op de ‘Hyena’, Bas Gagliardi lieten de hard gewerkte Michel Hoffer en Erwin Groot in de dug-out even op hun benen staan. Valken rook de gemoedzucht van Westfrisia en hierop volgde een uitstekende steekbal van Micheal Timmer op Roy Zwagemaker. Deze kwam hierdoor 1 op 1 voor de doelman van Westfrisia en schoof uitstekend het 2e punt voor de Valken binnen.

Er ontstond even een gevoel alsof alles nog mogelijk was, maar de tijd begon ook te tikken. Dennis Hofland kreeg in de slotminuten op de rechterkant nog een grote kans op een 3e doelpunt, mits de laatste verdediger van Westfrisia niet tijdig had uitverdedigd.

Het fluitsignaal was daar en verlies met een redelijke marge stond genoteerd in het scheidsrechtersboekje. Toch was de sfeer optimaal en werd een gewonnen 3e helft nog even rustig gevierd op het dakterras van de Valken. De potentie voor een heerlijk seizoen met Valken 3 zit er in.

Volgende wedstrijd: dinsdag 7 sept. thuis tegen Spirit’30 5

Valken 3 bedankt hun supporters en zien jullie graag bij de volgende wedstrijd.