Valken 3 strijdend ten onder in derby tegen ASV ’55 2

De eerste wedstrijd van het seizoen voor Valken 3 en dan al gelijk de derby tegen ASV. De frisse zondagochtendgeur op de fiets richting het speelveld geeft je al een hartslag waarvan je steeds harder gaat trappen. ‘Er zijn maar 2 wedstrijden die gewonnen hoeven te worden dit seizoen en dat is ASV uit en ASV thuis.’’ Aldus de geblesseerde Ron Boon.

De aftrap was genomen en binnen 2 minuten waren er al goede kansen voor de Valken door het spitsenwerk van Erwin Hofland en de ‘Hyena’, Bas Gagliardi. Dat was ook het grootste offensief in de beginfase van de wedstrijd, want daarna rolde de bal vooral tot net over de middenlijn richten het Valkendoel. Tot een echte penetratie in de verdediging kwam het niet voor ASV door het stevige verzet van Bas Dobbelaer, Roy Zwagemaker, Erwin Groot en Niels van ’t Hof. Toch kwam er een enkele mogelijkheid tot een voorzet en door goed ingekopte ballen vielen voor ASV ’55 doelpunten 1 en 2. Jammer maar helaas, niet onterecht, maar het had net zo goed nog 0-0 kunnen zijn gezien de schaarse kansen voor beide ploegen.

In de 2e helft bracht coach Jelle Koopman wat wijzigingen in de opstelling en daardoor leken de Valkenaren hun draai te hebben gevonden. ASV kwam vooral via de vleugels, maar had het moeilijk met de, aan de linkerkant spelende Michael Nan en Sven Boots en op rechts Dennis Hofland. Daarnaast bracht keeper Jeroen Goedhart nog enkele formidabele reddingen. In de voorhoede was het hard werken voor je centen, maar er kwam kansjes voor de Valken. Waaronder enkele schoten over van Roy Zwagemaker en Michel Hoffer. Michael Timmer gaf hier en daar nog enkele prima steekballen, maar het mocht allemaal niet baten voor de Valken. Tot de 84e minuut. Een corner aan de linkerkant van het veld genomen draaide laag voor het doel waardoor Niels van ’t Hof zuiver in de rechteronderzoek kon schieten. 3-0 en tevens de eindstand.

Helaas, helaas, we zullen de raar fluitende scheidsrechter maar weer de schuld geven, want Valken was op basis van de gehele wedstrijd zeker niet de mindere in dit duel. Het is nog steeds even aftasten hoe en waar iedereen speelt voor Valken 3. Volgende week zullen ze tegen Spirit 6 laten zien wat ze waard zijn. Want alweer de 3e helft winnen is veel leuker als je ook op het veld wint.

Valken 3 bedankt hun supporters en zien jullie graag bij de volgende wedstrijd.