De Valken – Victoria O. 1-1 (1-0)

Met een week vertraging begon dan toch de competitie voor Valken 1. Dit seizoen herbergt de 5de klasse B opnieuw een oneven aantal ploegen en het eerste weekend was Valken direct aan de beurt. Nou ja, dan hebben we dat tenminste maar gehad. Wat nu volgde waren 2 thuiswedstrijden waarvan de eerste tegen Victoria het meest uit het oog sprong. De Obdammers zijn immers gedegradeerd uit de 4de klasse en dat betekent meestal dat je een niveau lager 1 van de favorieten bent.
Valken miste nogal wat (vaste) krachten. Nobi, Mark B en Niels K waren een weekend weg naar een heropvoedingskamp. Bart B. moest nog 1 wedstrijd schorsing uitzitten (tegen wie kreeg je die rode kaart ook alweer?) en Joris G. werkt hard om zijn rentree mogelijk te maken, maar dat zal nog even duren. Michael, unser Torwart, konnte auch nicht mitspielen, wegen eine Schneide in seiner Hand. Edwin Hoffer, keeper van de A1, werd bereid gevonden de honneurs waar te nemen. Ander nieuws was de terugkeer van Mark D., hoewel hij nog niet 100% medisch en psychisch fit is verklaard. Vooral dat laatste kan een langdurige kwestie worden.
De wedstrijd begon zoals Coach Kees dat in gedachten had. Een fel Valken zette druk op de tegenstander wat leidde tot een optisch overwicht. Echt grote kansen bracht dit niet. Mark raakte met een hard schot een hoofd van een verdediger en een aantal vrije trappen en corners brachten geen gevaar.
Halverwege de 2de helft was het zomaar wel raak. Mats forceerde een vrije trap na goed doorzetten. Die werd door Paul breed gelegd op Mark die hard en droog raak schoot. Daarna waren Sam en Paul nog dichtbij een doelpunt, maar hun inzetten verdwenen naast de goal. Victoria zag zich daarna genoodzaakt om uit haar schulp te kruipen en kreeg ook enkele mogelijkheden, maar Valken hield de nul tot aan de rust.
Na rust kwam Tijmen voor Paul om verdedigend meer zekerheid in te bouwen. Dit was nodig ook, want Victoria drong vanaf de aftrap stevig aan. Het had echter de hulp van de thuisploeg nodig om een echte kans te creëren. Een onnodige zet in de rug noopte de leidsman de bal op de stip te leggen. De strafschop werd feilloos benut.
De 1-1 bleek een opmaat voor een slordige maar wel levendige 2de helft. Victoria had daarin het meest de bal en kreeg ook de meeste mogelijkheden. Valken mocht zich wel beklagen over het feit dat voor een soortgelijke duw als bij de 1-1 geen elfmeter werd gegeven. Aan de andere kant redde Edwin knap oog in oog met de linksvoor van de tegenstander.
In de hectische slotfase leek Sam alsnog de drie punten in Hem te houden. Hij kwam echter een teenlengte tekort toen na een scrimmage de bal zomaar zijn kant op rolde.
Zodoende bleef het 1-1. Een verdiende eindstand op basis van de gehele wedstrijd. Jammer dat het in de 2de helft minder ging, maar dat had ook met de tegenstander te maken. Victoria behoort zeker tot 1 van de kanshebbers voor promotie en Valken heeft aangetoond dat ook te zijn. Tot slot nog onze dank en complimenten aan Edwin. 17 lengtes jong en nu al voor de leeuwen gegooid. Hij speelde een foutloze pot en daarmee liet hij zien dat het wel meevalt met het keepersprobleem bij de Valken.
Volgende week thuis tegen Berkhout. Die staan na 2 duels nog op nul. Dat zal na volgend weekend nog steeds zo zijn…..toch?