De Valken – Berkhout (1-0) 2-0

Het was qua weer geen zondag die ons lang zal bijblijven. Een druilerige regen viel neer op het Valkencomplex waar de spelers langzaamaan binnendruppelden. Tegenstander van vandaag was Berkhou,.zoals eerder vermeld tot aan vandaag nog puntloos mede door een nederlaag tegen VADA. Naar verluid miste de ploeg toen 5 basisspelers en werden diverse open kansen gemist. Valken was vrijwel volledig want Bart had zijn schorsing uitgezeten en Nobi was zomaar eens geen weekendje weg. Alleen Rick was afwezig omdat hij een andere uitdaging had gevonden in de Dam-tot-Dam loop. Verder was het even afwachten hoe de spelers het Acces Live festival hadden verteerd. Het schijnt dat er nog nooit zoveel Spa Blauw was verkocht. Dat moest de burger moed geven.

Kees had weer een mooie speech in petto. Het gaat te ver om in detail te gaan, want er stonden nogal wat termen op het bord. De belangrijkste wil ik u niet onthouden: plezier! De basis voor een goede prestatie.

Zoals eerder gezegd was er plaats ingeruimd voor Bart en Nobi, verder geen wijzigingen. Op doel dus wederom onze jonge held Edwin. Het nieuwe idool van veel Hemmer tienermeiden. Nu nog hopen dat het nieuwe sterrendom hem niet teveel zou worden.

Berkhout thuis: 3 punten. Met dat credo begon Valken ambitieus aan de wedstrijd. Voordat de meeste mensen een plaatsje hadden gevonden lag de 1-0 erin. Mats, die later uit zou vallen met een onwillige hamstring, kwam op over de rechterkant. Zijn voorzet werd netjes ingetikt door Bart. In minuten die volgden bleef Valken de bovenliggende partij. Er werden ook aardig wat kansen gecreƫerd. De mooiste kans was misschien een (on)gelukje. Sam wilde de bal voorzetten, maar tot ieders verrassing zweefde de bal richting doel. De paal bracht redding voor Berkhout waarna in de rebound Mark een teenlengte tekort kwam om het buitenkansje te verzilveren.

Berkhout werd wel dreigender gedurende de eerste helft. Dit kwam voornamelijk omdat Valken gas terug nam. Grote kansen kreeg de uitploeg niet, al waren er wel enkele zenuwachtige momenten in de zestien en verdween een dreigend schot vanaf randje zestien naast de goal. De grootste kans was echter voor Valken. Mark brak door na een mooie pass van Jos over de rechterkant. Hij had alle tijd, maar schoot tegen de keeper op.

Na rust was Valken even niet scherp. Berkhout nam het overwicht, maar wederom werd het niet echt gevaarlijk. Na een stief kwartiertje kregen de Roodgroene helden meer vat op het spel. Kansen volgden ook. Achtereenvolgens Bart, Sam en Mark zorgden niet voor de bevrijdende 2-0. Daarom bleef er een theoretische spanning in de wedstrijd. De verdediging stond echter als een huis. De veel gehanteerde lange bal door Berkhout werd constant een prooi voor Rens, Chris, Nobi en Mike. En als de bal doorschoot stond Edwin op de goede plaats.

Berkhout ging in de slotfase over op 1 op 1 tactiek. Veel had het niet om het lijf. Valken was in de omschakeling veel gevaarlijker dan haar opponent. Het had echter grote moeite om de beslissing te forceren. Uiteindelijk was het Mark die een rebound controleerde en met rechts de bal hoog in het doel schoot. De kopbal dier eraan vooraf ging van Mike leek er al in te zitten, de goal in de 2de instantie voorkwam een discussie hierover.

Daarna had het gewoon nog 3-0 of 4-0 moeten worden. Verkeerde keuzes en gebrek aan geluk hield de score op 2-0. Valken koesterde de overwinning al heeft de ploeg het zichzelf nog knap lastig gemaakt. Volgende week wacht de eerste uitwedstrijd in en tegen Zwaagdijk. Een nieuwe test voor de ploeg in haar missie naar promotie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 01-06-2024
Ochtend
Isabel/Milan Vonk
Middag
Luca Bleeker/Opvulplek

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Dennis Groot, 27-05 (24 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (18 jaar)
Delano Bezuijen, 29-05 (20 jaar)
Wietse Sijm, 29-05 (32 jaar)
Charmaine Boon, 30-05 (33 jaar)
Rick Raven, 30-05 (35 jaar)
Loek Groot, 31-05 (30 jaar)
Nick Redeker, 01-06 (35 jaar)
Tim Stammes, 01-06 (25 jaar)
Copyright © 2024 De Valken