Helden zijn conditioneel goed en aanvallend weer messcherp

Het 2e competitieduel voor de helden bracht ons in het pitoreske Twisk alwaar het plaatselijke 2e garnituur ons opwachtte. Vol vertrouwen konden we richting Noord-Westfriesland afreizen gezien de puike wedstrijden voorafgaand. Vandaag opnieuw geen Jan en Joost. Tevens was Freek verhinderd door Acces Live en werd Doelman Dekker in goed overleg afgestaan aan Valken 2. 3 Wissels voor de helden, en da’s altijd lekker. Vandaag begonnen Dennis Dup, Capujohn en Royston Redeker in de wissel.

In het eerste bedrijf gaat het spel voornamelijk richting kantine, daar waar de Twisker goalie staat. Helaas voor ons is het arbitrale duo goed op elkaar ingespeeld. 9 van de 10 helden-aanvallen wordt afgefloten wegens buitenspel. Om moedeloos van te worden. ’t is dan zaak om kalm te blijven, want te veel mekkeren gaat alleen maar tegen je werken.

Er worden 2 goals afgekeurd, 1 voor Rowan. Of dat buitenspel was kan ik niet goed beoordelen. De 2e afgekeurde goal wordt gemaakt door Ben. Martin loopt door op de keeper, een schuiver in de verre hoek en Ben tikt binnen. Absoluut geen buitenspel, maar ja, je kan verwachten dat er gevlagd wordt.

Gelukkig toch vlak voor rust de voorsprong als John na een aanval door het midden recht op de doelman af kan gaan. Hij blijft rustig en puntert de bal laag in de rechterhoek.

Na rust wederom een éénzijdig spelbeeld: richting de goal van de Twisker formatie. Welgeteld 1 ingreep was noodzakelijk door Dennis. Een slimme boogbal van afstand, maar Dennis is net op tijd terug om de bal onder de lat vandaan te plukken. De helden zijn conditioneel veel beter, en ook de thuisgrensrechter kan het allemaal niet meer bijbenen, waardoor er van buitenspel bijna geen sprake meer is.

Dan begrijpt de oplettende lezer dat de helden deze wedstrijd winnen, aangezien we al voor stonden. In het 2e bedrijf de ene na de andere stormloop.

De 2-0 komt van de voet van spits Ben. Een verre uittrap van keeper Dennis – echt een nieuw wapen bij de helden – over de centrale verdediging heen. Ben is veel sneller en met een simpele schuiver in de rechter hoek verdubbelt hij de marge.

De volgende goal komt van de voet van Rowan. Een hakballetje van linkshalf Dennis Dup op Capujohn. De voorzet naar Rowan en hupsakee, 0-3.

De keeper wordt letterlijk nog even onder vuur genomen als Martin zijn noppen in de edele delen deponeert. Gelukkig voor een ieder – vooral voor de doelman zelf – kan ie even later met een iets hoger stemmetje gewoon verder voetballen.

De 0-4 lijkt er te komen als Ben vanaf rechts een spatzuivere voorzet heeft. Niels staat met een verdediger op de penaltystip, Martin bij de 2e paal. Laatstgenoemde neemt met een halve omhaal de bal uit de lucht en schiet in de verre kruising. Een plaatje, ware het niet dat de scheidsrechter vond dat Niels een overtreding heeft begaan…. ’t zal wel weer.

De 0-4 lijkt dan te komen van de voet van Capujohn. Weer een splijtende aanval door het midden en John kan zomaar doorlopen naar de keeper. Het schot dat ie dan produceert is nog geen Gaus-guffie waardig 🙂

De 0-4 komt evengoed. Een corner vanaf de rechterkant en uit dekluts belandt de bal bij Martin. Zijn inzet kan nog worden gekeerd door de prima goalie, maar de rebound is voor de attente en prima spelende Erwin. Een publiekswissel komt hem ten deel.

Na 2 afgekeurde pogingen toch nog een goal voor Martin. Opnieuw een aanval over rechts. Ditmaal kan Ben de achterlijn halen en voorzetten. Martin staat bij de eerste paal en tikt de bal simpel in de korte hoek achter de goalie.

Daar blijft het bij. Na de 0-5 is de echte scherpte er wel wat van af en ook de wederom ingevallen Royston R. kan geen potten meer breken.

2 duels gespeeld, het volle pond aan punten, 8 goals voor en geen tegen. Op de ranglijst zijn er nu 4 elftallen die 6 punten hebben: Kwiek ’78 4 (doelsaldo 12-3), De helden, HSV Sport 6 (8-2) en Westfriezen 8 (3-1). Zuidermeer 2 speelde 1 duel en won die vanmiddag spectaculair met 6-7 bij Hollandia 5.

Volgende week krijgen we St. George 3 uit Spierdijk op bezoek, zij verloren vandaag hun 1e pot met 1-2 van HSV Sport. Tot dan, 13:00 thuis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 01-06-2024
Ochtend
Isabel/Milan Vonk
Middag
Luca Bleeker/Opvulplek

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Dennis Groot, 27-05 (24 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (18 jaar)
Delano Bezuijen, 29-05 (20 jaar)
Wietse Sijm, 29-05 (32 jaar)
Charmaine Boon, 30-05 (33 jaar)
Rick Raven, 30-05 (35 jaar)
Loek Groot, 31-05 (30 jaar)
Nick Redeker, 01-06 (35 jaar)
Tim Stammes, 01-06 (25 jaar)
Copyright © 2024 De Valken