Valken 2 naar verdienstelijk gelijkspel!!

Tja, na vorige week de wedstrijd te hebben uitgesteld (van zondag naar dinsdag en 7-3 winst tegen Strandvogels 2) vanwege personeelsproblemen was het deze week wederom weer een gepuzzel en gebel om genoeg spelers op papier te krijgen.
Zonder de afwezigen Sander (weekend weg), Hannes (weekend weg), Dirk (blessure), Jeen (blessure), Jelle (blessure), Rick (privé), maar met de invallers Frank Dekker en Wilfried Laan konden we toch 12 man op papier krijgen!!

Uiteraard mijn huiswerk gedaan en was dus op de hoogte dat Medemblik 1 een vrije dag had en er natuurlijk spelers van het eerste zouden aansluiten bij het tweede…………………………………..

Na onze warming-up weer naar de kleedkamer alwaar de mannen de nieuwe wedstrijdshirts aan doen, maar tot ieders verbazing was Rens zijn shirt kwijt en ontstond er lichte paniek.
Na zoeken van enkele mensen werd er besloten om nummer 14 maar aan te doen tot er opeens iemand het shirt kwam brengen……………………………………………………………………..u gelooft het niet……………………….uitgerekend onze eigen voorzitter Frank Hand had het shirt “even geleend” om een foto te maken/te bekijken.

Dus met het goede shirt om het lijf van Rens was daar toch om 11:30 uur de aftrap onder leiding van de altijd scherpe scheidsrechter Koos Laan.
Vanaf het beginsignaal werd het al duidelijk dat dit een verbeterd elftal was dan die van vorige week toen ze met 1-5 verloren van West-Frisia 3!!
Neemt niet weg dat we zeer aan elkaar gewaagd waren, maar de kansen werden aan beide kanten niet benut tot aan de 30e minuut.
Een counter van Medemblik waarbij een diepe bal achter onze laatste linie werd gedumpt en onze keeper Frank dacht dat hij de 30 te overbruggen meters in 3 seconden zou gaan halen, maar was een illusie armer toen de aanvaller hem simpel omspeelde en de 0-1 maakte.
Daarna een goede fase van onze kant waarbij er snel gestoord werd tijdens hun opbouw en Medemblik fouten ging maken.
Een zuivere handsbal in hun strafschopgebied werd geheel over het hoofd gezien door de scheids, maar dat kwam in de tweede helft goed!
In de 45e minuut was daar eindelijk de beloning in de vorm van een doelpunt gemaakt door Tijmen.

Na de rust een veel beter voetballend Valken en was het wachten op een doelpunt en die kwam er dan ook.
Na een fout van Medemblik in de achterste linie was het Niels Koster die alleen op de keeper af mocht gaan en die mooi omspeelde, maar met een open doel voor hem wilde hij dit toch op eigen wijze afmaken met een stiftje over een inglijdende verdediger wat bijna nog fout afliep, maar de bal toch achter de keeper verdween, 2-1.
Een prachtige beloning na prima veldspel, maar helaas mochten we daar niet lang van genieten want na een foutje op het middenveld lag de bal na twee minuten alweer achter Frank, 2-2.
Valken bleef goed voetballen en de kaars bij Medemblik ging behoorlijk uit, maar bij één van hun counters werd er een aanvaller van hun op vrij brute wijze getackeld, maar de scheids maakte zijn fout van de eerste helft goed door niet te fluiten.
Een 2-2 waar een ieder mee kon leven en ook nog eens een uiterst sportieve wedstrijd en dat is ook (tegenwoordig) heel wat waard. (wie heeft vanavond bij Studio Sport niet de gefrustreerde kuipvoetballers gezien!!)

Volgende week zal het allemaal nog een stukje beter moeten willen wij West-Frisia pijn gaan doen, maar ik weet dat we dat kunnen!!