Valken 3 mag proeven aan overwinning tegen Zouaven 7

Het is vrijdagavond 7 uur als het gros van Valken 3 zich op het trainingsveld van het Valkencomplex bevind. Na een tweede verloren wedstrijd in de competitie was iedereen gebaat bij een stevigere training. Voorheen deden ze vooral een rondootje en partijtjes. Voorheen hadden ze ook geen trainer, nu stond daar Theo Hofland. Na anderhalf uur met je tong op je knieën en pijn in je billen mag je wel zeggen dat je een stevigere training hebt gehad. Eindelijk.

Twee dagen later stonden deze Valkenaren met een groter vertrouwen en een brakkere kop zich warm te lopen in Grootebroek. Zouaven toonde meer een indruk van een training zoals Valken 3 dit voorheen deed. Hopelijk geld ook de wijsbegeerte van Bas Gagliardi ‘Je hebt de wedstrijd al verloren voordat deze überhaupt begonnen is’, ook buiten de landsgrenzen van Venhuizen. Valken 3 ging het meemaken na het startsein van de 1e official.

Een beter begin dan de afgelopen 2 wedstrijden. Enkele passes die gekopieerd waren uit de laatste training en kleine versnellingen waarbij Zouaven gelijk zoek werd gespeeld. Valken 3 rook mogelijkheden, Zouaven leek in dat opzicht wel verkouden. De verdediging van het derde stond aangevuld met, af en toe, klemvast ingrijpen van keeper Jeroen Goedhart. Na een snelle aanval opgebouwd via Jouke Wiltenburg en Erwin Hofland belande de bal over de achterlijn waarbij het DNA van een Zouavenaar het meeste vers was. Hoekschop. Michel Hoffer liep de rechterhoek in met het leer aan zijn voeten. In Grootebroek zijn de pindakaasprijzen waarschijnlijk een stukje lager dan elders gezien de lengte die aan hun zijde stond. Daartegenover stond een Valkenaar met een extra grote bos krullen, waaronder een kop zat die op scherp stond bij de voorzet van Michel Hoffer. Komt ie ingedraaid, en, jahoor, zuiver ingekopt door de ‘Hyena’ Bas Gagliardi. 0-1.

Zouaven liet een verdere uitbreiding van de achterstand niet toe en scoorde door het lengteverschil achterin de 1-1. Voetballend stonden Niels van’t Hoff, Bas Dobbelaer, Sven Boots en Jouke Wiltenburg uitstekend hun mannetje, maar kopduels komen vooral aan op sprongkracht en lengte. Bij dit laatste begon Valken al met een achterstand. Toch bleven zij, strijdlustig als altijd, doorzetten en waren ze veel sneller in de omschakeling dan het statische Zouaven. Roy Zwagemaker was hier een goed voorbeeld van. Een strakke steekbal op Erwin Hofland die door zijn snelheidsverschil wederom Valken naar een voorsprong bracht. 1-2. In de eerste helft kwamen verder nog enkele kansen over de linkervleugel via Michael Nan, die het loopvermogen van de ‘Hyena’ goed inschatte. Nog een levensgrote kans voor Michel Hoffer, maar het verschil bleef één punt. Rust. Een woord wat Valken 3 niet kent, maar staat voor een onderbreking na 45 minuten spelen. Onze eigen kalme Martin Jol, Jelle Koopman nam in de kleedkamer het eerste woord. Waarna iedereen het eens was dat het goed liep aangevuld met een mix van opbouwende kritiek. Op naar helft nummero twee.

Het spel was niet veel veranderd ten opzichte van de eerste helft en de tegenstanders waren helaas nog niet gekrompen. Wederom een corner bracht Zouaven daardoor weer op een gelijke stand. Weer moest Valken aan de bak voor een voorsprong in de wedstrijd. Degene die beloofde minder boos te worden op de scheidsrechter gaf zijn tweede assist op het oudje van het team. Oftewel een combinatie van Roy Zwagemaker op Michel Hoffer leidde de 2-3 in. Het spel werd steeds harder aan de kant van de Zouaven, gelukkig kon nummer 10, Michael Timmer, hier goed in meekomen. De scheidsrechter niet. De ene na de andere foute beslissing leidde beide elftallen tot frustratie. Na het geven van een doeltrap in plaats van een corner, in het nadeel van de Zouaven zei hij nog eerlijk: ‘de ene keer is er een foutieve beslissing voor de Valken en de andere keer weer voor de Zouaven’. Zo worden beide teams dus even hard genaaid.

En genaaid werden we. De enige voetbal in een straal van honderd meter rond het veld belande uitgerekend in het doel van de Valken. 3-3. Met één competitiepunt kon Valken nog leven, maar wederom een kopbal uit een corner en dat in de laatste minuut zou niet eerlijk zijn. Toch viel die en niet vlak daarna viel helaas ook de 5-3, een goed ingeschoten bal door de rechtermiddenvelder geschoten in de linkerkruising. Een zware overtreding van achter op Michael Nan leidde in de slotseconden tot een vrije trap voor de Valken, ook al vond de F-jes fluiter het volgens eigen zeggen ‘eigenlijk geen overtreding’. De muur werd keurig op 5 meter gezet. Helaas voor het team en de meegereisde toeschouwers kreeg Sven Boots er geen kanonskogel uit zoals op de afgelopen training. Het fluitsignaal klonk schel in de oren.

Valken droop teleurgesteld en bestolen af naar de kleedkamer en de scheidsrechter ging nog even verder zoeken naar zijn contactlenzen.

Deze zondag mochten we tot driemaal toe proeven van een overwinning, maar Zouaven 7 liet zich niet verschalken. Volgende keer nemen we peper en zout mee, want Medemblik 4 gaat afgekloven worden tot het bot. En dat zal onze honger nog niet stillen.

Valken 3 bedankt zijn supporters en zien jullie graag terug bij de volgende wedstrijd. Ook willen wij Theo Hofland bedanken voor het geven van een uitstekende training. Hopelijk mogen we vaker van je ervaring gebruik maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Copyright © 2024 De Valken