Jongen honden uit Spierdijk worden met moeite verslagen

Het 3e duel van de competitie, ditmaal thuis tegen St. George 3. Normaal gesproken wordt er om 13:00 afgetrapt in het C-stadion. Ditmaal speelden we echter een nachtwedstrijd daar de Spierdijkers eerst allemaal nog een ander duel moesten spelen. Zo streden we vandaag tegen een veredeld A-, B- en 2e elftal van de gasten. Zo had het keepertje een leeftijd van 15 jaar.

De helden misten vandaag slechts 2 spelers. Jan is nog steeds oorlogje aan het spelen en Niels vermaakte zich even verderop met allemaal vrachtautootjes.

Valken heeft het lastig met de jonge honden uit Spierdijk. Het loopvermogen van de pubers blijkt vooral op het middenveld een grote meerwaarde. Continu worden vooral Martin en Nico uitgespeeld. Daar waar de 4-4-2 tactiek de voorgaande duels een wapen was, lijkt het vandaag minder tot zijn recht te komen.

Krijgen we dan geen kansen? Niet echt. Tot aan de 16 wordt er nog wel eens wat gecreƫrd, maar daarna is de jonge doelman telkenmale alert. Naast de goed uitkomende keeper laat de balbehandeling van de voorwaartsen in het 1e bedrijf te wensen over.

Vlak voor rust krijgen we de deksel op de neus. Een diepe bal van de gasten lijkt door Joost simpel te kunnen worden uitverdedigd. Van alle kanten hoort hij dan ook termen als ‘rust’ en ‘alle tijd’. Helaas blijkt de tijd vrij snel te gaan want direct heeft ie de spits in zijn nek. Wegwerken lukt niet, terugspelen op Dennis dan maar. Die heeft een ouderwetse kapbeweging in huis. Die lukt nog wel, maar verder wegwerken gaat niet. Met zijn chocoladebeen schuift ie de bal in de voeten van de linkerspits en die heeft geen moeite met dit buitenkansje.

Tijdens de rust wordt getracht de boel op scherp te zetten. Enkele (noodgedwongen) omzettingen doorgevoerd. Zo verlaten Freek en Joost het strijdtoneel en worden hun plaatsen achterin overgenomen door resp. Marco en Arthur.

Het begin van de 2e helft is nog niet je-van-het. De talrijke supporters – logisch als je succes hebt – zien het alweer somber en een enkeling biedt zich al aan als invaller…. “’t is al weer wat jaren terug dat ik voetbalt hew, maar dut ken gauw beter'”.

Na een kwartier lijken de longen van de gasten wat leeg te geraken. De enige wissel is al geblesseerd, ze moeten dus simpelweg door. Valken krijgt de 2e adem en countert zich weer een weg naar het vijandige doel.

Vele ballen van Dennis komen rechtstreeks bij de goalie van St. George, maar het blijft een wapen.

Toch komen we op 1-1. Een prima actie vanuit het midden door Ivo. Hij draaft richting rechterzijde van de goal en kan prima voorzetten op Ben. Die maakt zijn faam als goalgetter weer waar!

Valken zet nog even alles op alles en gooit de beuk erin. Opeens is de scherpte terug en tien minuten voor tijd komt de beloning. Een ingooi aan de rechterkant van het veld. Ivo komt in het strafschopgebied met de rug naar de goal. Met 2 tegenstanders in de rug is het contact daar. De Lennard Groot-fopduik is een feit, maar de overtreding ook. Een terechte – makkelijk gegeven – pingel. John wil niet, Doelman Dennis vindt het te ver lopen. Nico staat nog met de vlag in de hand. Martin staat het dichtstbij en besluit dus maar te nemen. Aanloop, keeper naar de linkerkant, schot in de andere hoek en de voorsprong is een feit.

Volgende week gaan we – met een waslijst aan afwezigen zoals het er nu uit ziet – op bezoek in Hoorn bij Hollandia 5. De Hollandianen pakten gisteren verrassend de 1e overwinning na 2 nederlagen. In Zwaag werd Westfriezen 8 met 2-3 verslagen. Westfriezen was nog ongeslagen.

Door de nederlaag van Westfriezen en de winst van HSV Sport 6 thuis tegen Kwiek 4 zijn alleen de helden, HSV Sport en Zuidermeer nog zonder puntverlies. Zuidermeer speelde 1 duel minder. Maar wij staan bovenaan! Doelsaldo 10 voor, 1 tegen. 1 beter dan HSV: 11 voor, 3 tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Dion Bouwman, 27-07 (20 jaar)
Copyright © 2024 De Valken