Valken 3 pakt welverdiende punten tegen Medemblik 4

Het is alweer een maand na de competitiestart wanneer Valken 3 op een mooie vrijdagavond aan het inschieten is op het trainingsveld. Alje Wiltenburg, hoofdklassespeler voor de Zouaven en voortgekomen uit de Valkenjeugd, ging ons trainen. Enige techniek werd bijgeschaafd, enige tips werden uitgelegd, enige lol werd getrapt. Het team was zich aan het smeden.

Dit komt goed uit want de zondag daarop zou gespeeld worden tegen Medemblik 4. Een team dat Valken 3 wel even zou ‘verorberen tot het bot’ en de kluifjes bewaren voor de hond. Niets zou gespaard blijven tegen het team wat zich ook onderaan in de competitie bevindt. Valken 3 kan heel goed een overwinning gebruiken na het verlies tegen Zouaven 7, waarbij tot driemaal toe de Valkenaren op voor hadden gestaan. Op Medemblik 4 moest en zou deze overwinning gehaald worden om de zure smaak van vorige week weg te spoelen.

De betreffende speeldag breekt aan. Een licht briesje waait door het koele gras dat verwarmd wordt door het felle zonnetje. Rond het middaguur pakken de spelers van het derde hun fiets om zich naar het Valkencomplex te begeven. Een uur van tevoren was het merendeel aanwezig en zelfs de twijfelgevalletjes kwam op tijd voor de wedstrijd. Voor coach Jelle Koopman ontstond er zo een klein luxe probleem in het personeel. Na een prima en bezweten warming-up gingen de Valkenaren op weg naar het strijdveld.

(***)

Jelle Koopman verzorgde de aftrap waarna Erwin Groot de bal via een kopbal bemachtigde voor de spelers in het Valken-tenue. Gelijk stond iedereen op scherp. Al na enkele minuten spelen wist plots Michael Nan de bal te veroveren en scoorde uitstekend in het doel van de tegenstander. De keeper was nergens, letterlijk. Helaas werd het doelpunt afgekeurd na niet meedansen van veldspeler Jeroen Goedhart. Niels van ’t Hoff opende hierna direct op links, maar Jouke Wiltenburg onderschepte de bal, wat deze wedstrijd over en weer ging en regelmatig uitliep op een zoektocht in de bosjes. Gelukkig was er Via rechts nog Erwin Hofland die enkele keren tot een bijna-voorzet kwam, maar toch beter in zelf scoren was. Na sterk druk zetten van Roy Zwagemaker kreeg hij de bal toch nog in de voeten van zijn naamgenoot, maar deze scoorde in ene. De regels waren hem nog niet helemaal duidelijk en het doelpunt werd afgekeurd. ‘Falo’ riep Michael Nan nog, die zelf regelmatig zijn danspasjes toonde na een gescoord punt. De geblesseerde Ron Boon kreeg door het midden nog enkele kansen maar de helft werd op tijd een halt toe geroepen door de verdediging bestaande uit Dennis Hofland. Na exact 60 minuten spelen vanaf de aftrap had iedereen zin in een pilsje en werd daarom de wedstrijd stilgelegd. Veel doelpunten waren gevallen en afgekeurd. De uitslag was onbekend, maar Valken 3 had in ieder geval gewonnen.

Zonder veel inspanning werden de eerste punten gepakt. Waarschijnlijk leest Medemblik ook deze wedstrijdverslagen en knepen ze hem al bij het lezen van het eindstuk van vorige week. Ik zal daarom niet beginnen over hoe wij volgende week RKEDO 3 zoek gaan spelen. Straks durven die ook niet meer.

*** Aangekomen op het C-stadion tikte Valken 3 nog een balletje in afwachting op scheidsrechter Laan en de tegenstander. Het duurde wel lang. De scheidsrechter was inmiddels keurig om half 2 gearriveerd, maar de spelers van Medemblik 4 waren nog niet eens aanwezig op het sportcomplex. Het publiek begon al zenuwachtig te worden en de bidons waren inmiddels al half leeg. Het wachten was tevergeefs en de officiële einduitslag werd genoteerd. Valken – Medemblik, 3 – 0. De scheidsrechter werd bedankt, maar deed helaas niet nog een pilsje mee die middag op het dakterras van de kantine. Enkele spelers van Valken 3 deden nog een oefenpotje tegen elkander op het trainingsveld waarvan het volgende verslag is gemaakt…

Valken 3 bedankt zijn supporters en Alje Wiltenburg en zien jullie graag terug bij de volgende wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Jan Koster, 27-06 (60 jaar)
Nordin van der Werff, 27-06 (17 jaar)
Copyright © 2024 De Valken