DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: zat. Simone Hand (06-15211021), zon. Frank Hand (06-53890680) Agenda: Vrijwilligersavond 12 april Programma: handbal | voetbal Uitslagen: handbal | voetbal

De Valken – FC Medemblik (1-0) 2-2

De belegde boordjes lieten zich lekker smaken in de bestuurskamer. Meesterkok Paul had zelfs de moeite genomen om een komkommertje en tomaatje te snijden zodat de maaltijd Sonja Bakker-proof genoemd mocht worden. Er ontstond helaas wel een ruilhandel tussen de spelers omdat niet iedereen deze gezonde geste kon waarderen.

Met gevulde magen werd de tactiek besproken voor de wedstrijd tegen Medemblik. Iedereen was het erover eens dat het beter moest als in de 2de helft tegen Zwaagdijk. Hoe dat precies moest gebeuren werd door Trainer Kees uitgebreid besproken. Het bord met de opstelling bracht wat dat betreft weinig verduidelijking. Kees had zoveel pijlen en strepen getrokken dat zijn tekening meer weg had van knooppunt Coenplein. Gelukkig kreeg iedereen de kans om zijn vragen te stellen waardoor de puzzel alsnog werd opgelost.

Valken miste Mats die op zakenreis naar Mallorca is. Nobi was wel weer terug, maar nam met 2 pijnstillers in zijn lichaam plaats op de bank. De opstelling was ongewijzigd ten opzichte van vorige week. Never change a winning team was het motto.

De wedstrijd dan. Wat er precies in die broodjes heeft gezeten zal niemand ooit achterkomen. Feit is dat Valken furieus aan de wedstrijd begon. Medemblik, tot vandaag ongeslagen, wist niet waar ze het zoeken moest. Mede gesteund door wind in de rug werd direct druk naar voren gezet en iedere bal afgejaagd. Eenmaal in balbezit werd telkens de vrije man gevonden. Het overwicht leidde ook kansen in, genoeg zelfs. Mark schoot van dichtbij naast. Even later probeerde hij het van ver, maar zijn poeier verdween via de lat over. De grootste kans was voor Bart. Hij schoot voor open doel, wederom via lat, over.

Op het moment dat de Hemmer orkaan leek te gaan liggen werd het dan toch 1-0. Mike kopte een voorzet van Mark knap binnen. Laatstgenoemde had daarna nog de 2-0 op de schoen, maar hij stuitte op de doelman na een lepe steekbal van Roan. Medemblik kreeg pas de laatste fase meer ballen, letterlijk en figuurlijk. De ploeg leek hiervoor zelfs een rijkelijke beloning te krijgen, maar Edwin haalde een bal van de lijn en even later werd een doelpunt in 2de instantie afgekeurd voor buitenspel. Het was niet verwonderlijk dat Medemblik haar teleurstelling uitte over deze beslissing. Het was echter echt buitenspel omdat de bal door een Medemblikker been op het laatste moment nog werd getoucheerd voordat de speler bij de 2de paal binnentikte.

Valken was gewaarschuwd. En een gewaarschuwd team telt voor 2. Tenminste, 2 doelpunten dan. In de eerste vijf minuten na rust boog Medemblik namelijk de achterstand om in een voorsprong. Deze bizarre wending had alles te maken met wat wijzigen in de opstelling bij de uitploeg. Valken was even helemaal de weg kwijt. Kees greep in en bracht Nobi, nog half stoned van de pijnstillers. De ploeg krabbelde weer op en hoewel het echte overwicht er niet meer was, kwam er toch weer voetbal in het team.

Medemblik bleef ook gevaarlijk en er ontstond een spannend schouwspel. Valken creƫerde niet veel meer, maar bleef in de wedstrijd. Chris ontsnapte aan een rode kaart toen hij onterecht werd afgefloten voor een duel met een doorgebroken Medemblikker. De vrije trap verdween maar net naast de paal. Dat het balletje raar kan rollen bewees een incident even later aan de andere kant. Chris, eerder dus gespaard door de arbiter, tikte uit het niets de 2-2 binnen uit een voorzet van Bart.

In de slotminuten leek vooral Valken nog het meest te geloven in de winst. Het daar ook een kans voor, maar Mark stuitte opnieuw op de doelman. De topscorer kende geen geluk voor de goal vandaag. De 1-2 bleef op het scorebord staan, want de scheidsrechter floot daarna snel af. Hierbij moet worden aangetekend dat blijkbaar niet iedereen het doelpunt van Chris was opgevallen.

Dankzij dit resultaat houden beide ploegen elkaar in de tang. St George wint weer met ruime cijfers en lijkt toch echt een ploeg om rekening mee te houden. Op de plaatsen 2,3 en 4 staan de gevallen grootmachten Victoria, Valken en Medemblik. Volgende week reist Valken af naar Hauwert voor een lastige wedstrijd. Hoewel Hauwert minder presteert dan door de kenners was voorspeld, blijft het een ploeg die mee gaat strijden voor de bovenste 5 plaatsen. Een nieuwe uitdaging voor het Roodgroene keurkorps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 02-03-2024
Ochtend
Ati/Mike de Meijer
Middag
Finn Stapel/Jelle Uhlenbeck

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Cees Ruijter, 28-02 (66 jaar)
Ilse Wagemans, 28-02 (17 jaar)
Nobi Jonker, 02-03 (40 jaar)
Maaike Haijma, 03-03 (16 jaar)
Margreet van Dulmen, 04-03 (54 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com