Valken 2 verslaat HSV Sport 2 met ruime cijfers!!

Na vorige week door een tekort aan spelers niet te hebben gespeeld, was het deze week gelukkig allemaal een stuk beter en konden we een prima elftal opstellen.

De tegenstander van vandaag kwam uit Hoorn/Risdam en luistert naar de naam HSV sport 1889.
Zij stonden op het moment van de aftrap op een nette tweede plek met 7 punten uit 3 wedstrijden.
Met een straffe tegenwind en van de kantine af speelde De Valken vanaf de aftrap richting het doel van Sport en nu was het na één minuut alweer bingo (tegen Strandvogels was dat 5 seconden!) vanwege het feit dat hun doelman niet sterk ingreep en Tijmen de bal in het lege doel kon schuiven: 1-0.
Een bij vlagen sterk spelend Valken was vervolgens de bovenliggende partij, maar Sport was bij omschakeling/counter toch steeds weer gevaarlijk! Tot in de 20e minuut een prima aanval over links en een even zo goede voorzet die wederom door Tijmen werd verzilverd:2-0.
Beide partijen waren aan elkaar gewaagd, maar Valken ging beter met de geboden kansen om en het was Niels Kool die in de 40e minuut de wedstrijd op slot gooide door een magistrale kopbal vanaf een meter of 13 keihard onder de lat tegen het net wist te werken.
In de pauze de mannen gezegd dat we er na de rust vanaf minuut één weer moeten staan want dat is een “Valkenziekte” (alsof ik wist dat later in de middag Valken 1 direct na de rust de wedstrijd uit handen zou geven!!)

Een feller HSV Sport zette ons onder druk en kwamen daar moeilijk onderuit en dit resulteerde dan ook in de op dat moment verdiende tegentreffer:3-1.
HSV Sport ging één op één spelen en dat betekend automatisch dat er ruimte gaat komen en die was wel aan Niels Koster besteed die met een prachtige kromme boogbal de keeper in de 65e minuut mooi verschalkte: 4-1.
Het werd allemaal wat onvriendelijker, maar de goed leidende scheidsrechter hield de touwtjes strak in handen ook al was daar wel een gele kaart voor HSV Sport voor nodig!!
De partij werd goed uitgespeeld en ondanks de vele kansen die nog volgde bleef de stand 4-1 tot aan het eindsignaal.

Mannen, een prima resultaat en drie belangrijke winstpunten!!