B1 haalt volle winst in Noord Drechterland

Hoi kanjer,

altijd mooie wedstrijden tussen S.C. Spirit en de S.V. de Valken. Al vroeg op de fiets gestapt, 09.00 uur op de zondagmorgen is aardig vroeg, om een mooie wedstrijdje te spelen onder een prachtig najaarszonnetje op het nieuwe kunstgras van Spirit.

Tenminste, dat mag je verwachten, een Drechterlands onderonsje hoort toch op het nieuwe veld, ONS veld, toch?
Maar nee, we mochten aantreden op het gras van het B-veld, niets op tegen hoor, ook dat veld ligt er keurig bij.

Het werd wederom een mooie wedstrijd, tijdens de bekerronde kwamen we elkaar ook al tegen, toen bleef de eindstand op 3-3 staan.

Valken ging nu zeer voortvarend van start, binnen het kwartier stonden we 0-2 voor, al hadden we daar de hulp van de handen van spiritspelers bij nodig. Twee keer hands zorgde voor een vrije trap en een penalty. Daarna zakt onbegrijpelijk het niveau ver terug waardoor Spirit weer in de wedstrijd kwam. De ruststand kwam daardoor, terecht op 2-2.

De tweede helft start Spirit heel goed, maar we konden de goal schoon houden, na twintig minuten kantelde de wedstrijd en trokken wij meer en meer het initiatief naar ons toe.
Binnen twee minuten scoorden wij de 2-3 en 2-4. Kat in het bakkie denk je dan, maar de noorderlingen gaven niet op en prikten 5 minuten voor tijd de 3-4 in het net na een dekkingsfoutje achterin tijdens een corner.

Hier bleef het bij, een positief resultaat na een zeer positieve en sportieve wedstrijd in een heerlijk najaarszonnetje, wat wil je nog meer.

Volgend week komt de koploper op bezoek, Succes B1, wa gaan proberen hen het succes af te nemen!