Valken 3 wint als team van RKEDO 3

Eerst even ter goede orde. De vorige wedstrijd tegen Medemblik 4 werd niet gespeeld omdat Medemblik 4 niet kwam opdagen. Op meerdere voetbalsites stond een 3-0 eindstand genoteerd hiervoor, zoals voorheen gebruikelijk was. Niemand weet overigens wie deze stand erop heeft gezet. Tegenwoordig werkt het anders. Medemblik 4 krijgt in dit geval 1 punt in mindering als straf en de wedstrijd moet op een andere datum opnieuw worden gespeeld. Ik had mijn vorige wedstrijdverslag gebaseerd op de standen die er op de voetbalsites stonden. Excuses voor dit misverstand. Waarschijnlijk wordt het namelijk een 5-0 overwinning.

Dan is dat uit de wereld. Gaan we het nu hebben over de wedstrijd tegen RKEDO 3.

Vrijdagavond had Valken 3 lekker lang doorgetraind onder begeleiding van Rowan Boots, inderdaad de broer van Sven Boots, uit Valken 4. Iedereen kwam steeds beter in zijn velletje te zitten, vooral Erwin Hofland poeierde de ene na de andere bal in het net. Na de voetbaltraining werd nog even verder getraind voor de 3e helft in Access. Zodat iedereen volledig klaar was voor de confrontatie tegen het team dat wél won van Zouaven 7.

Zondag 10-10-10, een ideale dag om te trouwen en te voetballen. Het weer was mooi en warm met een licht koel briesje. Voor een voetbalweercijfer zou het een 9 scoren. Aangekomen op het sportpark van RKEDO zagen we al dat het plastic gras er mooi strak bij lag. Het nadeel van kunstgras is dat de bal iets sneller rolt en iets hoger stuitert. Voor RKEDO zou hun ervaring hiermee hun voordeel moeten zijn. Aan de andere kant staat Heracles Almelo ook gewoon onderaan met hun kunstgras. Het kon dus alle kanten op. Nadat de aanvoerder van RKEDO buiten adem terugkwam met zijn aanvoerdersband kon de wedstrijd eindelijk beginnen.

De scheids floot af. Valken 3 en RKEDO begonnen wat zenuwachtig en beide teams leden veel balverlies. Veel aanvallen van de Valkenaren aan de rechterkant waren te compact. 1 op 1 was het lastig om door de verdediging van RKEDO te komen, maar tikkend wisten Michel Hoffer, Niels van ’t Hoff en Erwin Hofland de gaatjes te vinden. Weinig grote kansen verder totdat Michel Hoffer de bal aanspeelde op altijd op snelheid lopende Bas Gagliardi. Deze maakte zijn kans bloedjezuiver af. 0-1. Valken 3 geloofde direct in een overwinning, maar de eerste helft bleek toch nog wat stroef te gaan. Enkele keren uitstekend uitverdedigen van laatste man, Bas Dobbelaer en voorstopper Jouke Wiltenburg bleek nodig te zijn om ‘de 16’ RKEDO-vrij te houden. Valken 3 leek af te stevenen op een voorsprong in de rust. Alleen een laatste corner van RKEDO was net even te veel extra tijd. Een pass opzij en een schot op doel luidde de 1-1 in, en het fluitsignaal voor de rust.

De tweede helft begon met een volle overmacht van Valken 3. De eerste kansen van Bas Gagliardi kwamen net niet achter goalie van RKEDO. Even later via links een bal van Roy Zwagemaker op de snelle Bas Gagliardi. Deze gaf hem voor op Erwin Hofland en schoot de bal als op de training erin. 1-2. Valken 3 was op stoom. Schoten op doel van Erwin Groot en Tjeerd Zuurbier konden de stand niet liften in het voordeel van de Valken. Gelukkig was het voorbeeld van de dag nog daar. Roy Zwagemaker gaf een perfecte steekbal op wederom Erwin Hofland. Weer een doelpunt van deze man. Later nog een solo van een en dezelfde persoon die Valken 3 op een voorsprong bracht die zij nog nooit gekend hadden. 1-4. Roy Zwagemaker luidde nog de 1-5 in, maar deze werd onterecht afgekeurd voor buitenspel. Valken 3 bleek op alle fronten gewoon te snel en te sterk. Geen enkele kans voor de tegenpartij via links, waar Sven Boots en Dennis Hofland sterk hun mannetje stonden. Helaas wisten de EDO’s door het midden de bal nog door een enkel kiertje te proppen. 2-4. Jeroen Goedhart had de bal regelmatig klem, maar bij de laatste RKEDO inzet van de wedstrijd kreeg hij hem niet gekeerd door een knap schot rechtsboven in het doel. 3-4. De marge werd al wat kleiner maar de kansen waren er. Via de rechter- en linkerflank werd keer op keer de verdediging van RKEDO zoek gespeeld, een verlossend doelpunt wou er gewoon niet in. Valken 3 wist dat ze ruim de betere partij waren, maar toch was het wel prettig als die scheids even afloot. Gelukkig deed hij dat na 6 minuten blessuretijd. Valken 3 pakte hun eerste echte overwinning. Man of the Match was duidelijk Erwin Hofland. RKEDO droop af alsof ze ingemaakt waren

RKEDO bleek vandaag bang voor spoken te zijn gezien hun spel tegen de team’geest’ van Valken 3, alhoewel je achteraf niet kon zeggen dat ze nou renden voor hun leven.

Valken 3 bedankt zijn supporters en Rowan Boots en zien jullie graag terug bij de volgende wedstrijd.