DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: zat. Simone Hand (06-15211021), zon. Frank Hand (06-53890680) Agenda: Vrijwilligersavond 12 april Programma: handbal | voetbal Uitslagen: handbal | voetbal

Helden hebben aan 1 helft genoeg

Na de teleurstellende nederlaag in Hoorn tegen Hollandia 5 kregen we een week later bezoek van de buren van Hollandia, Always Forward 6. Met 1 overwinning en 2 nederlagen niet bepaald een hoogvlieger in de 8e klasse 04.

Vandaag een drietal afwezigen, Capujohn, Sebastiaan en tenslotte Tuur die wederom geen sokken kan bemachtigen.

Valken begint sterk aan het duel. Eigenlijk is de gehele eerste helft sterk. Met opnieuw een nieuw centraal duo achterin die niets weggeven: Ivo en Dennis Dup. Deze veteranen worden bijgestaan door de 2J’s, Joost en Jan.

Vooral op het middenveld wordt de slag gewonnen. Wij spelen 4-4-2, Forward 4-3-3. Hierdoor hebben we continu een overwicht, mede doordat de Horinezen niemand doorschuiven. De mid-mid staat dan ook alleen tegen vaak 2/3 man.

De 1-0 kan dan ook niet uitblijven. Martin ontvangt links op het middenveld de bal en loopt richting het midden. De steekbal is erg scherp maar Ben is nog scherper. Net voor de verdediger en de uitkomende keeper stift hij de bal richting goal en deze hobbelt tergend langzaam aan de juiste kant van de paal over de achterlijn.

De score wordt al snel verdubbeld. Freek heeft aan de linkerkant een goede actie en tikt door op de gestarte Ben. Die haalt de achterlijn en wil voorzetten op Niels die klaar staat bij de 2e paal. De bal is echter wat scherp en bij de 1e paal kan de centrale verdediger er niet veel aan doen dat ie het leder achter zijn eigen keeper binnenloopt.

De 3-0 komt opnieuw van Ben. Rowan haalt vanaf een meter of 20 uit. Schiet tegen Martin aan die zoals gewoonlijk weer eens in de weg staat. Martin kan de bal echter zowaar controleren en tikt door op Ben. De verdediging van Forward is volledig de kluts kwijt want op de linkerkant staat Ben opnieuw vogelvrij. Korte hoek en binnen.

Met nog een kwartier te gaan krijgt Martin een mogelijkheid om uit te halen. Tegen de handen van de centrale verdediger. Die kan hier weliswaar weinig aan doen, de bal verdwijnt achter in plaats van op doel. Marco fluit voor een pingel. Forward kwaad en boos, keeper loopt al weg. Nou ja, om de goede lieve vrede maar te bewaren mag keeper Dennis de pingel naast schieten. En mis is ie! 60 meter naast en 40 meter hoger van het doel is de paardenvereniging OWF nog steeds naar de bal aan het zoeken.

Tien minuten voor rust komt Dr. v/d Marel weer terug en is de rust direct ook weer terug op het veld. Forward is direct weer afgekoeld en zo kabbelt de wedstrijd zich richting thee.

Na rust doemt ook voor de helden het vreemde Valken-syndroom weer eens op. De Horinezen komen veel feller uit de startblokken en zetten de helden zowaar onder druk. Vraag me niet hoe het kan, maar ze zijn het eerste kwartier gewoon veel sterker.

Veel dwingen ze echter niet af. De meeste inzetten zijn van afstand en Dennis staat vandaag een puike partij te keepen.

Na het kwartier hersteld Valken zich en kruipt zo nu en dan weer gevaarlijk uit de schulp. Zo belandt voor de 2e maal vandaag een schot van Ivo op de lat en kunnen we enkele gevaarlijke counters noteren. Helaas zonder goal.

25 minuten ver in de 2e helft krijgen de Horinezen dan toch loon naar werken. Een diepe bal over links. Linkerspits verslaat Marco in duel en schiet feilloos binnen.

Forward ruikt bloed en Dennis moet enkele malen reddend optreden. Valken kan in de counter vooral gevaarlijk zijn. Maar de scherpte in de passing ontbreekt nogal eens.

Als Niels kort voor tijd nog twee maal buitenspel staat en Ben alleen op de keeper afgaand struikelt over 5 grassprieten snapt u wel dat de punten binnen zijn. Moegestreden maar voldaan verlaten de helden het C-stadion, wederom een bal armer.

Met een voorlopige 3e stek op de ranglijst doen we prima mee. Volgende week Kwiek 78 4. Zij begonnen het seizoen met 2 overwinningen. Hierna volgden echter 3 nederlagen waardoor ze nu gezakt zijn naar de 8e plaats. Aanvang in Avenhorn is 14:00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 02-03-2024
Ochtend
Ati/Mike de Meijer
Middag
Finn Stapel/Jelle Uhlenbeck

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Cees Ruijter, 28-02 (66 jaar)
Ilse Wagemans, 28-02 (17 jaar)
Nobi Jonker, 02-03 (40 jaar)
Maaike Haijma, 03-03 (16 jaar)
Margreet van Dulmen, 04-03 (54 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com