De Valken – DWB 2-1 (2-1)

Het was weer een prachtige zondag in Hem en omstreken, zeker voor een goede pot voetbal. Windstil, zonnetje en gemoedelijke temperaturen. Een heerlijke middag om eens lekker gehakt te maken van een tegenstander die zonder illusie naar Hem was gekomen: DWB. De Weere Boys kenden een opvallende competitiestart dankzij een 1-2 overwinning op ASV, maar verloren daarna 4 maal en soms met indrukwekkende cijfers. Slachtvee dus voor een hongerig Valken dat na 2 verdienstelijke remises naar een 4de stek was afgedaald.
Voor de wedstrijd zat de sfeer er al goed in. DJ Paul had voor wat muziek gezorgd in de kleedkamer. Niet alle spelers konden deze bagger waarderen, maar het zorgde wel voor een flinke adrenalineshot. Verder waren er wat teleurstellingen te slikken vanwege blessures of de opstelling. Zo bleek Roan op het laatste nippertje niet fit genoeg om mee te doen en moesten Sam en Mats om verschillende redenen op de bank beginnen. Overigens was ook Mark Borst afwezig. Hij geniet van een korte vakantie ergens hier ver vandaan.
Ondanks de waarschuwingen van de technische leiding voor onderschatting, een gretige de warming-up en de imponerende yell in de kleedkamer was het niet veel soeps in het begin. DWB had het meeste balbezit en kreeg voldoende gelegenheid om de aanval te zoeken. Het leek ook al snel 0-1 te staan. Tot verbijstering van de tegenpartij had de scheidsrechter verzuimd om een voordeelregel toe te passen. De overtreding, gemaakt door Edwin, was bovendien op een doorgebroken speler. Normaal gesproken betekent dit einde wedstrijd voor de dader, maar Edwin en heel Valken zwijnde. Wie niet zwijnde was Michael. De goalie liep een fikse hoofdwond op tijdens een poging verder kwaad te ontmantelen. Hij werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Het schijnt nu redelijk te gaan met hem nadat hij vanmiddag letterlijk door zijn hoeven zakte op weg naar de ambulance. Michael, sterkte! Edwin Hoffer moest noodgedwongen in allerijl in zijn kloffie gehesen worden.
De wissel bracht niet het gehoopte shockeffect te weeg in de ploeg. De tegenstander bleef de bovenliggende partij. Dat het na 30 effectieve speelminuten nog steeds 0-0 stond mag een wonder heten. Edwin zag liefst 3 maal een speler vrij voor hem opduiken. Iedere keer verdween de bal aan de voor De Valken goede kant van de paal over de achterlijn.
Daarna was het eindelijk de beurt aan Valken. Mark trok al aan de bel door met rechts de keeper te testen. Even daarna brak Bart door op rechts en schoof de bal onder de doelman door in de verre hoek: 1-0. Slechts luttele minuten later leek de wedstrijd beslist. Paul bracht Mark in stelling die na 230 droge minuten eindelijk weer het net vond. Dramatisch spel en toch 2-0 voor. Dat moet iets moois betekenen overdachten romantici binnen en buiten de lijnen. Niets was minder waar. 1 van de vele lange ballen van DWB-kant werd zomaar tot doelpunt gepromoveerd. Tot de rust hield Valken vervolgens eenvoudig stand.
Dat het niet fantastisch was, dat weten we nu wel. Positief is dat in de 2de helft DWB er eigenlijk niet meer aan te pas kwam. Valken ging iets beter spelen in balbezit en verdedigend stond het als vanouds als een huis. De Roodgroenen weigerden echter de trekker over te halen. Meerdere spelers hadden hier de gelegenheid voor. Erik en Paul hoefden alleen nog de keeper te verschalken, maar schoten de onbesuisd. Nobi had pech met een kopbal en de ingevallen Sam zag zijn inzet via de keeper miraculeus over zweven. Het meest kolderieke moment kwam op naam van Jos. Zijn voorzet leek ineens in doel te vallen. De bal kwam via de binnenkant van de paal bij toeval precies in de handen van de keeper.
DWB stelde hier niets tegenover, maar gezien de beperkte voorsprong bleef er een spanning op en langs het veld heersen. Dit bleek geen positieve draai te geven aan een toch al magere wedstrijd. De labiele scheidsrechter floot af wat direct tot vrijwel zijn enige goede beslissing gebombardeerd werd. De 2 ploegen kregen een leidsman die ze verdienden zullen we maar zeggen.
Zo, het aftellen is begonnen. Nog 13 dagen 4 uur en 42 minuten. Dan begint DE wedstrijd VADA – Valken. Een broederstrijd die nooit gespeeld had hoeven te worden als….. onze buren slimmer hadden gestemd met het oog op de(verre) toekomst. Ik wilde het toch nog even vermelden.
Puur kijkende naar de ranglijst, en als buitenpoorter zonder emotionele binding doe ik dat, moeten dat gewoon 3 punten worden. Het gat met koploper St George is groot en ook Medemblik lijkt zijn draai gevonden te hebben. Onnodig puntverlies is dodelijk op dit moment en dat kunnen we ons, zeker tegen VADA, niet veroorloven.
Gegroet,
Linksbek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken