D2 goed op dreef tegen Zouaven

D junioren 2 speelde op zaterdag 30 oktober een sterke wedstrijd tegen de D7 van de Zouaven. De laatste weken waren de D2’ers al goed op dreef en die ontwikkeling zetten ze door tegen de rood-grijzen uit Lutjebroek. Het werd maar liefst 9-1. De meeste doelpunten vielen in de tweede helft.
Het is mooi om te zien dat het D2–team veel publiek trekt. Vele vaders, moeders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden volgen hun oogappels week in week uit en vooral in de thuiswedstrijden zijn er veel toeschouwers. De spelers en hun coach vinden dit erg leuk en hopen dat ze met hun voetbalspel het publiek kunnen blijven vermaken.

De selectie van D2 bestond deze wedstrijd uit: Bart van Dulmen (doel), Jan Langedijk (aanvoerder van de week), Mark Visser, Lora Steen, Daan van der Oord, Terry Sikkema, Jurian Feijen, Bas Meissen, Tim Stammes, Ronald Laan, Nick Vriend, Wouter Laan. Danny van der Velde ontbrak.

In de eerste helft tegen de Zouaven had Valken direct een overwicht. De Zouaven werd vastgezet op hun eigen helft en met man en macht probeerde Valken doelpunten te maken. Soms ging het daarbij iets te eenzijdig en gingen veel ballen ‘door het midden’, terwijl ook op de vleugels ruimte was om op te komen. Toch werd al voor rust een voorsprong bereikt. Twee keer maakt Nick Vriend een fraaie goal, waarmee hij liet zien als spits een echte afmaker te zijn.

Na rust werd Valken nog beter. Dat kwam vooral door een verbeterd samenspel, waarbij alle spelers werden betrokken. Opnieuw maakte Nick Vriend twee goals, waaronder een knappe kopbal. De tweede helft legde D2 mooie combinaties op de voetbal mat van het hoofdveld. Ronald Laan gaf vanaf rechts fraaie voorzetten, maar maakte ook zelf twee doelpunten. Eén doelpunt na een passeeractie en daarna nog een doelpunt op aangeven van Nick Vriend die de tweede helft niet alleen op scoren was gericht, maar ook heel goed meedeed in de één-tweetjes.

Wouter Laan voerde met twee doelpunten de score op, terwijl ook van zijn voet vaak een gevaarlijke voorzet kwam. Eenmaal scoorde hij met een prachtige indraaiende bal, waarop de keeper van Zouaven geen vat had. Tim Stammes maakte er in de slotfase een negenklapper van met een mooie schuiver vanuit de tweede lijn, mooi teruggelegd vanuit de voorhoede.
Zouaven had vlak na rust nog wel een tegentreffer waardoor het 2-1 werd, maar dichterbij kwam de tegenstander niet. Met goede inzet en sterk spel overklaste de D2’ers hun tegenspelers. Hier en daar vroeg men zich af waarom D2 eerder dit seizoen was teruggeplaatst naar een lagere klasse . Het is inderdaad opmerkelijk hoe goed het voetbal er nu uitziet in vergelijking met de opening van het seizoen. Niet alleen aanvallend ziet het er goed uit, ook verdedigend met Mark Visser, Daan van der Oord, Lora Steen, Jurian Feijen en Terry Sikkema staat D2 er goed voor.

Tevreden kon invalcoach Erik Stammes terugkijken op de wedstrijd en met goed vertrouwen de leiding weer in handen geven aan Sam Meissen, die vanwege werk er deze wedstrijd niet bij kon zijn.