Veteranen spelen gelijk tegen concurrent VVS ‘46

De veteranen hebben op zondag 31 oktober gelijkgespeeld tegen VVS ’46. In deze moeilijke uitwedstrijd hielden de ploegen elkaar ook qua spelbeeld redelijk in evenwicht. Toch waren per saldo de betere kansen voor Valken waardoor het eerste puntenverlies achteraf gezien niet nodig was.

Onder wat druilerige omstandigheden op het B-veld van VVS ’46, ging om 10 uur het duel van start. Valken miste Timo Groot (al langere tijd), Frits Greuter (blessure) en Sjaak Koster (werk), maar de selectie is ruim genoeg om dit op te vangen. De start van de rood-groene brigade was zeer sterk en binnen een minuut had Ben Vroling met iets meer geluk zijn ploeg al aan een voorsprong kunnen helpen, maar het schot ging over.

Een van de volgende vloeiende aanvallen rondde Ben Vroling wel sterk af. Het leek erop dat Valken gesterkt door deze 1-0 voorsprong de wedstrijd naar zijn hand zou kunnen zetten, maar al snel na de aftrap kwam VVS ’46 weer langszij, dit na een goed uitgevoerde aanval van de kant van de Spanbroekers.
Vlak voor rust kwam Valken opnieuw op voorsprong. Ben Vroling kwam door aan de rechterkant en leek zijn tweede doelpunt te maken, maar uiteindelijk schoot de bal door naar links waar Ron Laan klaar stond om van dichtbij in te tikken.

In de tweede helft nam de kwaliteit van het spel van Valken helaas af. Bij een hoekschop vanaf rechts wist VVS ’46 de Valken-defensie , inclusief doelman Theo Hofland, bij de eerste paal zo te verrassen dat de gelijkmaker ineens een feit was. Bij 2-2 sloop de aarzeling in de ploeg en werd het kiezen voor spelen op de volle winst of het gelijkspel consolideren, waardoor VVS ’46 als concurrent voor de koppositie in ieder geval niet dichterbij zou komen.

Toch kwamen er ook nog goede kansen. Eddy Bakker raakte de lat en vlak voor tijd schoot Ron Laan een door Wilfried Laan van dichtbij teruggekopte bal tegen de paal, na een mooi geschept balletje van Frank Hand op Wilfried Laan.
Ten onrechte, althans in de ogen van De Valken, was eerder nog Eddy Bakker teruggefloten wegens buitenspel, terwijl hij alleen op de keeper afging. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat VVS ’46 ook een paar keer klaagde bij buitenspelmomenten in hun nadeel. Ook op dat vlak gingen de ploegen gelijk op.

De strijd bleef na 60 minuten onbeslist. De scheidsrechter floot af bij 2-2 na een wedstrijd met stevige tackles, felle duels, bij vlagen goed spel , maar ook wel wat veel “verbale begeleiding”. Wetende dat VVS ’46 een goede tegenstander is, overheerste bij de veteranen de tevredenheid omdat in ieder geval niet verloren was.

Na de wedstrijd lieten de veteranen de fraaie accommodatie van VVS ’46 links liggen om zich op te maken voor het bezoeken van de derby tussen de eerste elftallen van De Valken en ASV ’55. Volgende week wacht het duel tegen De Blokkers. Hopelijk is het team dan weer fit, want hier en daar zijn wat meer en minder serieuze blessures. Vooralsnog blijven de veteranen op kampioenskoers.