DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: zat. Simone Hand (06-15211021), zon. Frank Hand (06-53890680) Agenda: Vrijwilligersavond 12 april Programma: handbal | voetbal Uitslagen: handbal | voetbal

VADA – De Valken 0-2 (0-1)

Op moment van schrijven geldt formeel nog een spreekverbod voor de selectiespelers, dus ik hoop dat ik hiermee niet mijn eigen glazen ingooi. De lokroep van de lezers is mij echter te machtig. Het relaas over en omtrent VADA- Valken moet op papier komen. Het betreft namelijk een historische gebeurtenis voor Hem-Venhuizen en haar voetbalminnende bewoners.

Vooraf aan de wedstrijd werden er al wat duels uitgevochten. Zo kreeg de krant geen inkijk bij de voorbereiding van De Valken. Dit leidde tot nogal wat hilariteit bij betrokkenen en geïnteresseerden. In werkelijkheid had Coach Kees slechts een verzoek gedaan om niemand te laten interviewen. Desondanks verschenen er meerdere stukjes in de lokale pers en op internet. Ook over niets kan worden geschreven. De nationale bladen kennen dat trucje ook. Verder viel nog een interview op met dhr Zwier,
wereldberoemd VADA-nees. Hij sprak over de fusiepogingen en dat liefst 95% van VADA tegen was. Rekenen kunnen ze ook al niet daar in het westen. Verder was er nog een nepinterview met VADA-speler Mark Hooijberg, stukjes op de Valken-site en natuurlijk onderlinge weddenschappen. Kortom, het leefde wel, die wedstrijd. Valken gooide vlak voor de wedstrijd nog wat olie op het vuur door in TRIOS- outfit de warming-up te doen.

De selectie koos ervoor om in het hol van de leeuw haar voorbespreking te houden. In Café Het Kleinhof werd Soep en brood geserveerd en werd er aandachtig geluisterd naar de tactische plannen van Coach Kees. Het eten was prima binnen te houden al vertrouwde niet iedereen de inhoud van de soep…. Aan het einde van de bijeenkomst werden nogmaals de corners doorgenomen waardoor nadien nu echt niemand het meer snapte.

Valken kende weinig personele problemen. Kees kon over 15 nagenoeg fitte spelers beschikken. Mark D. en Nobi werden niet in staat bevonden om vanaf minuut 1 te starten, maar zaten op de bank. Daarnaast was Michael nog niet in staat om de keepen vanwege eine Gehirnerschütterung. De breedte van de selectie is zodanig dat dit niet tot paniekreacties leidde bij de begeleiding. Er stonden gewoon weer 11 kwalitatief goede spelers op het veld. Dat kon niet worden gezegd van de leidsman. De beste man zal de pensioengerechtigde leeftijd al lang bereikt hebben, geen handige keus van de bond voor deze Bloembollen-derby.

Alle gebeurtenissen rondom deze wedstrijd deed ons bijna vergeten dat er nog gewoon gevoetbald moest worden. Afgezien van het derby-aspect, viel er voor Valken nog veel meer te winnen. De ploeg draait immers gewoon mee bij de bovenste 4 ploegen en kon vandaag de top 3 binnensluipen. Feitelijk een veel belangrijker punt dan die hele derby. Toch zal de adrenalinespiegel hoger zijn geweest dan normaal bij opkomst op het veld. Er waren veel mensen op de wedstrijd afgekomen en er heerste een gezellige en broeierige sfeer.

Voor de lezers die nog nooit bij VADA zijn geweest, even paar kleine aandachtspunten. Het veld heeft de minimaal toegestane afmetingen. Het schijnt het enige veld te zijn, wat ook dienst doet als pupillenveld. Nog een aparte regel: de bossies is uit. Lijnen zijn er wel, maar gelden niet. De grensrechter moet achter de hekken lopen of in de bosjes. En het trainersvak loopt tot de zijlijn waardoor in noodgevallen de trainer als back of vleugelaanvaller kan meespelen. Kees kon zich een enkele keer tijdens de wedstrijd niet bedwingen dat ook te doen.

De wedstrijd begon zoals gevreesd mocht worden. Veel drukte in het veld en weinig spelers die een bal bij een medespeler wisten te krijgen. Het gegeven “rust” was niet aan de 22 heren besteed. VADA leek in de beginfase het beste met deze omstandigheden uit de voeten te kunnen. Meer dan een paar corners leverde dit openingsoffensief gelukkig niet op. Na een goed kwartier kwam Valken beter in de wedstrijd. Vooral Bart was op rechts gevaarlijk met enkele rushes. Eenmaal wist hij Jos te bereiken die van dichtbij overschoot. Daarna was het de beurt aan Sam om een bal te ontvangen. Hij “vergat” in 1 keer uit te halen en zag zijn aanname mislukken. Een doelpunt leek in de maak. Die viel ook. Edwin vond met een voorzet Jos bij de 2de paal die na een stuit inkopte: 0-1. De goal leidde tot feestelijke taferelen langs de lijn.

Na de goal bleef Valken de bovenliggende partij. Toch kwam er van het flitsende aanvalsspel steeds minder. De voorhoede kende problemen met het harde maar faire spel van de VADA-verdedigers. Achterin viel er weinig te vrezen. De Wijs- en Houtmannen stonden als een huis. Edwin Hoffer, wederom vervanger van Michael, had weinig te doen, maar was alert bij de vele voorzetten die ASV produceerde. Al met al was het geen oogstrelend kijkspel. Er was veel oponthoud door blessurebehandelingen en er werden meer ballen ingegooid dan dat er gevoetbald werd.

Na rust werd het spelbeeld niet veel anders. Weinig kansen, veel oponthoud en onrustig voetbal. Ook de ingevallen Mark kon het niveau niet omhoog krijgen. VADA bleef wel geloven in een resultaat. Een stief kwartier na rust leidde de inspanningen van de Buurtsupers tot de eerste en enige kans. Van dichtbij werd knullig over geschoten. Verder was het vooral hopen op een scrimmage of toevalskansjes. De voorzetten en passes van achteruit waren meestal een prooi voor de Valkenverdedigers of Edwin. Je zou bijna vergeten dat deze meneer nog maar 17 jaar is. Foutloos en schijnbaar ontspannen deed hij zijn werk.

En zo gleed de 2de helft voorbij. Eigenlijk zorgde de arbiter voor de meeste hilariteit. Hij bracht ook een nieuw spelelement in: “ik fluit voor een vrije trap, maar ik ga pas na 10 seconden aangeven voor wie.” Heel leuk allemaal, maar vooral ook onduidelijk en irritant. We zullen het de beste man maar vergeven.

In de slotfase kwam Valken toch nog een paar keer bij doel. Bart zag een schot gered worden na een knappe solo-actie. Even later werd Mark op maat bediend door Roan. Hij stiftte de bal in de verre hoek en besliste zo de derby in Hems voordeel.

Niet veel later klonk het eindsignaal en kon het feest beginnen. De Boet was afgeladen met goede verliezers en blije winnaars. Het bleef nog lang onrustig aan de Westerbuurt……

Oh ja, volgende week gaat de competitie gewoon weer verder. Dan speelt Valken thuis tegen hekkensluiter HOSV. Komt dat zien!!

ps: in verband met het spreekverbod is het niet mogelijk reacties toe te voegen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 02-03-2024
Ochtend
Ati/Mike de Meijer
Middag
Finn Stapel/Jelle Uhlenbeck

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Cees Ruijter, 28-02 (66 jaar)
Ilse Wagemans, 28-02 (17 jaar)
Nobi Jonker, 02-03 (40 jaar)
Maaike Haijma, 03-03 (16 jaar)
Margreet van Dulmen, 04-03 (54 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com