Bingo-wissel-systeem brengt rust en 3 punten voor de helden

Na 2 mindere prestaties tegen Kwiek en Westfriezen die ons slechts 1 puntje opleverde diende vandaag de volgende laagvlieger aan. Spartanen 4 staat 2 plaatsen onder ons, het verschil is echter maar 1 puntje. Na de vele onenigheid omtrent de wissels is vanaf vandaag het Bingo-wissel-systeem in werking gesteld. Het komt er op neer dat iedereen aan de beurt is, en iedereen genoeg speelt. Simpel toch? Alleen Doelman Dekker nam een snipperdag om in Alkmaar een potje ballen te bekijken.

In theorie klinkt dat goed, de praktijk moet het altijd nog maar uitwijzen. Op een koud B-veld en leidsman Laan in een compleet nieuw felgeel tenue – hij wil graag Niels’ schoenen overnemen – wordt er klokslag 13:00 begonnen. In de eerste helft speelt Valken prima. Met Ivo als centrale mid-mid en Marcel inschuivend waardoor het middenveld prima uit de verf kwam.

Na 20 minuten krijgt Valken loon naar werken. En wie anders dan goudhaan Ben maakt de openingstreffer. Een mooie aanval door het midden en de steekpas van Ivo bereikt Ben. Zijn inzet in de linkerhoek is onhoudbaar voor de doelman.

Vlak voor rust krijgt Valken de ultieme mogelijkheid om de score te verdubbelen. Een terechte pingel na een lichte overtreding (op wie?). Nico loopt al richting penaltystip waar ook Capujohn zich meldt. Kop of munt…. John neemt hem. De linkerspits zet zich achter het leder… neemt de aanloop… schiet….. en naast! Helaas.

Met een 1-0 ruststand wordt vol goede moed de 2e helft begonnen. Met weinig veranderingen en veel druk wordt direct na de aftrap de 1e corner verdient. Dat is al een veel beter begin dan de laatste tijd.

Als we na een uur spelen ook nog op 2-0 komen, lijkt het duel in ons voordeel beslecht. Na een afgeslagen corner komt de bal voor Marcel’s voeten. De voorstopper staat randje 16 en lepelt de bal over de verbaasde doelman heen. Het schot is niet hard, maar wel erg gericht.

Spartanen gaat nu va-banque spelen. De schroom valt van de jonge spelers en ze krijgen veel halve kansjes. Het middenveld komt zwaar onder druk te staan, corners en vrije trappen worden versierd.

Kwartier voor tijd. Overtreding en 5 minuten voor Marcel. Spartanen neemt de vrije trap snel en Valken is nog niet op de nieuwe situatie ingesteld. Direct wordt de aanslutingstreffer gemaakt.

Valken moet met hangen en wurgen en hard werken de tijd vol zien te spelen en krijgt zowaar nog enkele kansjes via Ben, Niels, Erwin. Geen treffer, maar het eindresultaat is toch positief.

Volgende week op bezoek in Aartswoud bij AGSV 2. Tot vandaag slechts 1 puntje gescoord, maar zowaar. Vandaag weten ze te verrassen in Zwaag door Westfriezen met 1-3 te verslaan. Dus de helden zijn gewaarschuwd! In ieder geval wordt het bingo-wissel-systeem 1 week in de ijskast gezet doordat er vele (oudere) spelers niet aanwezig zullen zijn.