Valken 5 verliest miniderby tegen Vada 3

Nadat het 1e had gewonnen van Vada 1 besloot ik maar toch een ieder op de hoogte te houden van de verrichtingen van ons aller Valken 5

De miniderby was een feit, de meeste aandacht zou hoe dan ook uitgaan naar Valken 1 die zoals een ieder had verwacht zou gaan winnen van het eerste van Vada

Nu ons eigen duel.

Het begin was echt uitstekend van onze kant. Veel goede aanvallen en goede passes. Met Mattie als onze goalgetter, deze net getrouwde man scoorde het al snel stond het voor ons 1-0

Niet veel later kwam er weer een aanval, ik gaf een pass op Mattie, de keeper kwam ver buiten de 16 uit zijn doel en hield de bal tegen met de handen en zorgde er bovendien voor dat er een 100 % doelkans op zeep geholpen werd. Normaal genoeg voor de rode kaart helaas kregen wij alleen een vrije trap.

Niet veel later had Barry een bijna niet te missen kans, een goede voorzet vanaf de zijkant en ondanks dat de bal niet veel verder dan een meter of 7 van de doel aanwezig was werd de val hoog over geschoten.

In de loop van de eerste helft kwam Vada steeds meer aandringen en dat was ook wel een beetje aan ons zelf te wijten. We werden steeds minder nauwkeurig en er werd niet altijd even hard gevochten als het om de duels ging.

Na een overtreding op het middenveld kreeg Vada een vrije trap. Het duurde een 1 minuut voor mijn gevoel voordat deze aankwam in onze 16. Mijn maatje Rob keek teveel naar Maarten Steekelenburg in de wedstrijd tegen Heerenveen. Het was namelijk bijna een copy van wat er mis ging. Rob was te laat en de aanvaller van ASV kon net op tijd inkoppen voordat Rob in de buurt kwam. Er stonden ook een paar verdedigers van ons om deze man heen dus hoe dit kon gebeuren was mij een raadsel

Deed de Valkenmannen dan echt niets meer. Jawel Ed Bot had nog een mooie mogelijkheid, aanname was prima en iedereen ging uit van een goal alleen de keeper verrichte een goede redding

Daarna was 1 van de Valken mensen aan het slapen waardoor de bal makkelijk door Vada afgepakt kon worden, de pass naar een medespeler die op Rob afkwam. Daarna kwam de schuiver en deze kwam net tussen de benen van Rob terecht en was het 1-2 tijdens de rust

Na de rust was het weer comedycapers. Ik denk incl keeper van ons 3 man om 1 Vada speler heen in de 16 meter. Hoop gekloot en na een seconden of 20 kwam de speler van Vada als winnaar uit de strijd, deze scoorde via een lelijk rolletje in het doel

Daarna kregen we een penalty. Normaal is Barry onze man voor deze klus en dat zou nu niet anders zijn. Helaas mistte hij door meters over te schieten. Ja als het dan 2-3 zou zijn geworden zou er weer va alles mogelijk geworden zijn

Niet veel later kwam er een voorzet vanaf de rechterkant, Rob heeft de bal niet klem een andere Valken speler staat erbij en kijkt er naar en de Vada speler scoord via een simpel intikkertje

Niet veel later een corner van Vada, door iedereen gemist behalve 1 speler van Vada en jawel 1-5

De teleurstelling was erg groot omdat dit absoluut niet nodig was. Het Vada team was gemiddeld nog ouder als ons en hadden geen wissels, ze mistten 3 polen die erg goed schenen te zijn. Al hadden we veel scherper geweest meer wil om te winnen had en gelijkspel er echt in gezeten hebben ook al doet de stand anders vermoeden

Opmerkelijke feiten:

Het niet wegsturen van de keeper. Deze was erg goed en het had ons goed uitgekomen
Het verschil tussen de eerste helft van de 1e helft en wat daarna gebeurde. We speelden op het begin echt top en vielen ver terug
Dat de verdediging van Vada kwaad werd op Tjade Doodeman omdat hij eerlijk vlagte
Dat we al wisten dat veel agrariers veel Polen in dienst hebben en dat Vada deze mensen nu ook nodig heeft om genoeg spelers op de been te hebben. Ze hadden nu slechts 1 pool in het team alleen normaal zijn dat er 4.
We mogen trouwens blij zijn dat het maar 1 Pool was want deze was wel erg goed

Voor de rest heb ik erg genoten van de wedstrijd, het blijft toch leuk tegen veel bekenden te voetballen alleen hoop ik op beter spel in de return