Valken 3 buigt 1-3 achterstand om in 8-4 overwinning

Elf uur in de morgen. Valken 3 speelde vandaag extra vroeg om niks te kunnen missen van de wedstrijd van ons vlaggenschip tegen de voetbalrivalen en tevens goede vrienden ASV ’55. Aangezien ’t tweede ook een uitpartij speelden had Valken 3 het rijk alleen op het A-veld en waren de meegenomen papaplu’s niet nodig onder het dak van het Valken-stadion. Achteraf gezien konden de plu’s ook helemaal thuis blijven, want het bleef de gehele dag netjes droog.

Enfin, Valken 3 was zeer gebaat bij het extra uurtje slapen vanwege de winterperiode. Nog redelijk moe en bekatert werd met enig tegenzin een altijd strakke warming-up van Bas Dobbelaer afgewerkt. Valken drie was er klaar voor. Zo goed als.

Aftrap. Grasshoppers begon sterk aan de wedstrijd. Al snel bleek dat hun sterkste punt de spits genaamd ‘Barry’ was. Met hetzelfde idee als waar bij ons Bas Gagliardi het bos in wordt gestuurd onder het motto; rennen Bas! Ging bij Grasshoppers deze vent aan de haal met de bal. En trefzeker. Overdonderd liet Valken 3 twee goals toe. Het werd tijd dat wij ons geheime wapen ook in gingen zetten. Een snelle counter van ‘de Hyena’ leidde de 1-2 in. Maar Valken bleef niet geconcentreerd. In de slotminuten van de eerste helft kreeg het nog een kontschop na toen de ‘sprinkhanen’ de 1-3 erin prikte.

In de kleedkamer hing een zware baalstemming met een beetje een gevoel van ‘hoe ken dit nou?’. Twee weken geleden stonden we ook al 3-1 achter in de rust tegen Blokkers 4. Toen verloren we ruim. Nu had Jeroen Goedhart zijn heldere mening klaar als een afgestudeerde in de coachologie; ‘Gewoon neerhalen als ze in je buurt komen, meer de beuk er in.’ Met deze wijze woorden betraden de ontkaterde Valkenaren het strijdveld.

De tweede helft begon nog lichtelijk als overlap op de eerste, maar het was duidelijk dat Valken 3 beter is geworden in het tikken en schieten op doel door de trainingen van Theo Hofland. Dit alles werd vertaald in de vorm van Erwin Hofland 10 minuten na rust. Een schitterende op El Hamdoui achtige ingeschoten bal zorgde voor de aansluiting. Dachten we. Grasshoppers wist de bal na meerdere kansen nog eenmaal in het doel van Jeroen te prikken. 2-4 Verder kwam zij niet meer. Bas Dobbelaer, Jouke Wiltenburg, Sven Boots en Niels van ’t Hoff zijn snelle leerlingen met een grote conditie. Dit teamwork achterin zorgde ervoor dat de truukjes van de enkele snelle spitsen van Grasshoppers opgevangen werden. De vermoeidheid van het hoge tempo dat Valken 3 speelt sloeg er in bij Grasshoppers en ze werden wat groffer. Michel Hoffer kon nog een uitstekende treffer op zijn naam schrijven voordat hij er werd afgeschopt. De 3-4. Dennis Hofland nam de spitsenplek over, wat hij normaal gesproken niet gewend is, maar nu kon het want Valken kwam steeds beter in zijn spel en de volledige achterhoede van Grasshoppers verdedigde telkens angstig uit bij lichtelijk druk zetten van de Valkenaren. De gelijkmaker kwam uiteindelijk op de naam van Bas Gagliardi door weer een El Hamdoui’tje. Valken 3 werd nu bloeddorstig. Grasshoppers kroop in zijn schulp. Het leek wel een grote gatenkaas alsof hij aangevreten was door sprinkhanen. Een heerlijke uitspeelactie van Dennis Hofland zorgde voor de 5-4. Genoeg voor een overwinning, maar Valken 3 was op ramkoers. De linkervleugelverdediger Niels van ’t Hoff liet zijn spitsenkwaliteiten van vorige week nog even zien. 6-4. Hiermee staat hij persoonlijk weer op 0 na twee eigen doelpunten eerder in de competitie. Een status waar hij heel graag van af wou. Ondertussen tikte Valken 3 lekker verder. Jouke Wiltenburg loste het achterin op door de bal door te spelen op Erwin Groot, deze gaf een diepe steekpass op zijn naamgenoot Erwin Hofland. De keeper van Grasshoppers kwam ver uit zijn doel om de bal uit de voeten te pakken van Erwin, maar deze ging hier behendig omheen en gaf hem strak voor het doel, waar geen verdediger van Grasshoppers was te bekennen. Wel Dennis Hofland, die rustig intikte voor de 7-4. Het slotakkoord was voor de middenvelder Roy Zwagemaker met een heerlijk schot zorgde hij voor een dubbele score 8-4. Roy hoefde vandaag niet veel te zeuren op de scheids. Dat deed Grasshoppers wel. Jammer genoeg was het steeds hun eigen vlagger die niks in hun voordeel toeliet. Grasshoppers kon het niet hebben en de Valkenaren deden nog even wat Jeroen in de rust zei, lekker de beuk erin gooien tegen de verslapte jongenslichamen. Grasshoppers was er klaar mee en gelukkig voor hen floot de scheids af. Van 1-3 naar 8-4. De cijfers lieten deze keer wel zien over wat voor Valkenveerkracht dit team beschikt.

Valken 3 rilde vandaag van het vroege opstaan, het frisse weertje of wellicht van enig alcoholische versnapering de nacht ervoor. Maar allerminst van angst tegen Grasshoppers 3. De doelstelling; het halen van het linkerrijtje, komt steeds dichterbij.

Valken 3 bedankt hun supporters en Theo Hofland. Wij zien jullie graag terug bij de volgende wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Dion Bouwman, 27-07 (20 jaar)
Copyright © 2024 De Valken